Prokurorai pasigailėjo policijai kyšį siūliusios R. Jokubauskaitės | Diena.lt

PROKURORAI PASIGAILĖJO POLICIJAI KYŠĮ SIŪLIUSIOS R. JOKUBAUSKAITĖS

  • 4

500 eurų kyšį policijai siūliusią Lietuvos televizijos laidų vedėją Reginą Jokubauskaitę prokuratūra sutinka perduoti laiduotojai ir nutraukti tyrimą.

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras Stanislavas Barsulas BNS sakė, kad penktadienį surašytą nutarimą dėl ikiteisminio tyrimo nutraukimo ir R.Jokubauskaitės perdavimo laidotojai dukrai išsiuntė į Vilniaus miesto apylinkės teismą. Jis turi patvirtinti arba atmesti prokuratūros nutarimą, teismas savo ruožtu gali surengti ir posėdį.

„Buvo įvertintos aplinkybės, kad ji anksčiau neteista, nusikaltimo padarymo metu neturėjo galiojančių administracinių nuobaudų, pripažino kaltę, teigiamai charakterizuojama darbovietėje. Pagrindo atmesti prašymą nebuvo“, – BNS sakė prokuroras.

Prašymą policijai dėl motinos perdavimo laidavimui pateikė R.Jokubauskaitės dukra. Prokuratūros nutarime rašoma, kad televizijos laidų vedėja metams perduodama neteistos ir teigiamai darbovietėje charakterizuojamos dukters priežiūrai. Prokuratūra neprašo moteriai skirti užstatą ar įmoką į Nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų fondą.

Už papirkimą Lietuvoje baudžiama laisvės apribojimu arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

R.Jokubauskaitė kyšį policijai siūlė kovą, kai buvo sulaikyta vairuojanti neblaivi.

Kovo 31 dieną Vilniaus miesto apylinkės teismas praeityje garsią diktorę, filmų garsintoją pripažino kalta dėl vairavimo išgėrus.

Teismo sprendimu iš R.Jokubauskaitės dvejiem metams atimta teisė vairuoti. Pažeidėjai taip pat skirta 600 eurų bauda.

Kovo 9 dieną Vilniuje, M.Marcinkevičiaus gatvėje, prie automobilio vairo sulaikytai žinomai moteriai nustatytas 2,08 promilės girtumas.

R.Jokubauskaitė pasakojo, kad tą dieną jautėsi prastai, gėrė vaistus, jie nepadėjo numalšinti skausmo. Moteris išgėrė vyno ir pasijuto geriau – tvarkėsi namuose, sumanė persodinti gėles. Tada sugalvojo nuvažiuoti į netoli namų esančią parduotuvę nusipirkti žemių.

„Žinau, kad išgėrus sėsti prie vairo nevalia, iki šiol graužia sąžinė, kad taip pasielgiau“, – teisme kalbėjo R.Jokubauskaitė.

Atgailaujančiai laidos vedėjai skirta už sankcijos vidurkį mažesnė nuobauda.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

cianidas

ponas teisejau,ar teiseja.As ir neteistas,ir gailesiuos.Jau galiu daryt nusikaltima?Ne teismai,bet parodija.

ww

"... zinau,kad isgerus sesti prie vairo nevalia...". Ne isgerus,o girtai,nes 2,08 promiles ir dar moteriai, jau yra didelis girtumas. Nesiimu spresti,ar gerai padare teismas,nusprendes del ikiteisminio tyrimo nutraukimo, bet manau, kad moteris jau pensininke,jai nebutina kasdien eiti i darba,kad uzsidirbtu duonai, tuo labiau,kad siule 500 euru kysi,reiskia moteris ne ubage,tai kodel reikejo jai daryti kazkokius palengvinimus,kai tuo tarpu kiti baudziami pilnai. Juk tiek prisigerus jeigu vaziuoja, reiskia tai daro ne pirma karta,nes kita jos vietoje,jeigu navazineja girta tai jokiomis aplinkybemis,tuo labiau,kad ne i ligonine ar vaistine, o kazkokiu buitiniu prekiu. Na,ka gi,pas mus,kaip visada,yra lygesniu uz lygius. O Jokubauskaitei linkeciau is viso mesti gerti,nes tai moters nepuosia.

As

O kuo ji nusipelne tokios malones. Reikejo nubausti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS