Paaiškėjo, kad yra įrašas: prokuroras K. Palikšos byloje figūravusį jaunuolį vežėsi į sodybą | Diena.lt

PAAIŠKĖJO, KAD YRA ĮRAŠAS: PROKURORAS K. PALIKŠOS BYLOJE FIGŪRAVUSĮ JAUNUOLĮ VEŽĖSI Į SODYBĄ

  • 62

Ikiteisminį tyrimą dėl vagystės iš seksualiniais nusikaltimais įtariamo Vilniaus arkivyskupijos kanclerio Kęstučio Palikšos kontroliavęs prokuroras Dainius Kunigėlis šioje istorijoje figūravusį jaunuolį vežėsi į sodybą, kalbėjo su juo apie santykius ir seksualinę orientaciją, penktadienį pranešė portalas „Delfi“.

Šis prokuroras kontroliavo ikiteisminį tyrimą, o vėliau ir palaikė valstybinį kaltinimą baudžiamojoje byloje, kurioje nukentėjusiuoju buvo pripažintas kunigas K. Palikša, iš kurio jį išnaudojimu apkaltinęs jaunuolis pasisavino 7 tūkst. eurų, o dvasininkas dėl to kreipėsi į policiją.

Portalas ketvirtadienį skelbė, jog 19-metis tuo metu papasakojo teisėsaugai, kad su Vilniaus arkivyskupijos kancleriu palaikė intymius santykius, kai jam tebuvo 15 metų. Už tai jis teigė ne vienerius metus gaudavęs itin dideles pinigų sumas.

Teisėsauga pradėjo tyrimą dėl vertimo lytiškai santykiauti, atliko kratas. Galiausiai dvasininkui skirta bauda už pornografinio turinio laikymą, o kaltinimai dėl privertimo lytiškai santykiauti panaikinti, neįrodžius, jog jaunuolis tai daryti buvo verčiamas.

Tuo metu vaikinas nuteistas už pinigų pasisavinimą. Kaip pranešė „Delfi“, paskelbus ir įsiteisėjus nuosprendžiui, kaltinimą šioje byloje palaikęs prokuroras D. Kunigėlis nuteistajam pasiūlė susitikti, nuvykti į sodybą.

Vaikinas kelionės metu padarė garso įrašą, kuriame užfiksuota, kaip prokuroras domėjosi jaunuolio seksualine orientacija, pripažino, kad nenorėjo pateikti apeliacinio skundo, bet buvo priverstas, kritikavo teisėjų kolegijos darbą ir siūlė pasilikti sodyboje nakvoti.

Prokuroras portalui neigė šią informaciją, o vaikino liudijimus vadino išsigalvojimais, tačiau išgirdęs, kad pokalbis buvo įrašytas, komentarų nebeturėjo.

BNS primena, kad Generalinė prokurorė Nida Grunskienė ketvirtadienį pranešė pradėjusi ikiteisminį tyrimą dėl piktnaudžiavimo dėl vieno Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroro galimai netinkamo elgesio su proceso dalyviu.

Taip pat buvo ji nurodė išsamiai patikrinti nutraukto tyrimo dėl K. Palikšos galimai vykdytų seksualinio pobūdžio nusikalstamų veikų prieš nepilnametį medžiagą.

Vilniaus arkivyskupija dėl K. Palikšos elgesio pradėjo bažnytinį tyrimą, o jis pats nusišalino nuo visų pareigų.

Rašyti komentarą
Komentarai (62)

pasodins ant narkotiku arba papjaus

drasus vaikinas bet bijau jog jam gyvenimo jau nebus jus tik pagalvokite jisai vienas atskleide paviesino pedofilu uzimananciu aukstas pareigas mafijos lizda linkiu jam saziningo ir drasaus advokato

Nenustebčiau

Ir dar, įrašą darė tam kad vėliau šantažuodamas galėtų „uždirbti“ kelionėms į Graikiją su draugu. Bet, matyt šantažas nepavyko, ar pabijojo prokurorą šantažuoti, todėl ir paviešino.

Nenustebčiau

Jei tokia veikla būtų šito vaikino „profesija“. O pakeliui dar ir esant progai pavogti bankinius duomenis. Gal dėl to ir su iškrypėliu prokuroru važiavo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS