Prokuroras prašo atimti gydytojo licenciją už kyšininkavimą nuteistam dar vienam chirurgui | Diena.lt

PROKURORAS PRAŠO ATIMTI GYDYTOJO LICENCIJĄ UŽ KYŠININKAVIMĄ NUTEISTAM DAR VIENAM CHIRURGUI

Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Justas Laucius prašo atimti gydytojo licenciją už kyšininkavimą nuteistam dar vienam chirurgui.

Įsiteisėjus Vilniaus miesto apylinkės teismo baudžiamajam įsakymui, kuriuo Vilniaus klinikinės ligoninės gydytojas Tadeušas Tarasevičius pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo, Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras J. Laucius kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją (SAM) dėl šio gydytojo medicinos praktikos licencijos sustabdymo arba panaikinimo.

Medicinos praktikos įstatymas numato, kad gydytojui galima naikinti medicinos praktikos licenciją, jeigu šis šiurkščiai pažeidė paciento teises: pasinaudojo pareigomis, norėdamas sau gauti neteisėtų pajamų, turėdamas kitokių asmeninių paskatų, jam buvo pritaikyta atsakomybė.

Vilniaus miesto apylinkės teismas balandžio 27 d. priėmė baudžiamąjį įsakymą, kuriuo gydytojas T. Tarasevičius nuteistas už šiurkštų ir sistemingą paciento teisių pažeidimą – kyšių iš pacientų už operacijas ėmimą.

Bylos duomenimis, 2021 m. gruodį – 2022 m. sausį jis paėmė šešis kyšius už operacijų atlikimą. Kyšių sumos siekė nuo 100 iki 400 eurų.

T. Tarasevičiui teismas skyrė galutinę 19,9 tūkst. eurų baudą, iš nuteistojo taip pat bus konfiskuoti iš nusikalstamos veikos gauti 1450 eurų.

„Vilniaus apygardos prokuratūra laikosi principingos pozicijos apie nuteistus už kyšininkavimą gydytojus informuoti institucijas, turinčias teisę medicinos praktikos licenciją sustabdyti ar panaikinti“, – rašoma prokuratūros pranešime.

Kiek anksčiau šiais metais po Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro kreipimosi medicinos praktikos licencijos panaikintos už kyšininkavimą nuteistiems Santaros klinikų Pilvo ir onkochirurgijos centro vadovui Kęstučiui Strupui bei buvusiam Vilniaus miesto klinikinės ligoninės direktoriui Narimantui Markevičiui.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys savo ruožtu yra sakęs, kad kiekvienas kyšį iš paciento paėmęs medikas turi žinoti, kad rizikuoja ir baudžiamąja atsakomybe, ir licencijos praradimu.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Ona

esu nustebusi,kad šiais laikais dar duodami ir imami kyšiai ...kai kas nors pradeda kalbėti apie tai kiek kainuoja gydymas ir neduok dieve susirgti puolu ginti medikus ,sakydama,kad tai jau atgyvena,gydymas Lietuvoje nemokamas ,bet kai susitikau gerą pažįstamą ir ji pasiguodė ,kad ryt jos vyrui darys operaciją ir pasidžiaugė kad su gydytoju jau atsiskaitė netekau žado ir apie nemokamą gydymą nieko nesakiusi nuėjau

senis

tik taip ir išnaikinsit ėmikus ,bet greičiau būtu jei jiem būtu konfiskuojamas turtas.

pilietis

Kysininkus ir ju davejus reikia naikint kaip piktzoles!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS