Provokatoriai imasi drastiškų veiksmų? Aiškintis, kas naktį laužėsi į namą, pakeltas sraigtasparnis | Diena.lt

PROVOKATORIAI IMASI DRASTIŠKŲ VEIKSMŲ? AIŠKINTIS, KAS NAKTĮ LAUŽĖSI Į NAMĄ, PAKELTAS SRAIGTASPARNIS

Įtampa dėl nelegalių migrantų antplūdžio, pasipriešinimas jų laikinam apgyvendinimui pasiekia vis naujas aukštumas. Kuriami įvairūs gandai platinami kaip tikri faktai taip dar labiau audrinant visuomenę.

Trečiadienį feisbuke imta skelbti informacija, kad Šalčininkų rajone, netoli karštuoju tašku tapusių Dieveniškių, vidurnaktį užpultas namas.

Tvirtinama, kad į jį bandė įsiveržti nelegalūs migrantai. Policijos ir pasieniečių atstovai tvirtina, kad tokia informacija nepasitvirtino.

Vienur feisbuke nurodoma, kad nekviesti niekadėjai išlaužė duris, kitur, kad namas buvo apmėtytas akmenimis.

Rašoma, kad pagalbos pradėjusius šauktis namo gyventojus apgynė atbėgęs kaimynas. Jam pavyko nuvyti atėjūnus. Pridėtoje nuotraukoje – vaizdas su išlaužtomis durimis, tačiau bauginančioje žinutėje kalbama tik apie bandymą patekti į pastatą. Į vidų kojos nepavyko įkelti.

„Šiandien naktį, pabėgėliai (neteisėtai kirtę LR sieną) bandė patekti į gyvenamąjį namą, esantį Jokūbiškių k. Šalčininkų r. Išdaužė gyvenamojo namo duris, šaukdami gyventojui neaiškia kalba, bandydami įsibrauti, patekti į vidun, neaišku kokiu tikslu. Veiksmas vyko naktį, tamsu, kalba nesuprantama, iš girdimų balsų, šauksmų manoma, kad buvo tikrai ne vienas asmuo. Tik kaimyno pagalba, kuris (išgirdęs triukšmą ir nukentėjusiojo gyvenamojo namo gyventojo pagalbos šauksmą) atskubėjo į pagalbą, asmenys buvo nuvyti šalin (priešinosi, svaidė akmenis, šaukė neaišku ką) tuo metu buvo skambinta į 112 pagalbos. Atvykę pasieniečiai apžiūrėję įvykio vietą pasišalino, nieko įtartino neradę (kiek suprantu, ieškoti asmenų, padariusių ši įvykį-tikiuosi jie buvo surasti)“, – rašoma poste.

Dėkojama kaimynui už budrumą ir pagalbą, pabrėžiama, kad „baisu pagalvoti, kas įvyktų, pavykus užeit į namus!“, primenama, kad „kaime gyvena nedaug žmonių, tel. ryšis prastas, žmonės įbauginti!“.

Jokūbiškių kaimas yra Dieveniškių kilpoje, greta Lietuvos sienos su Baltarusija.

Vilniaus apskrities policijos atstovė Julija Samorokovskaja ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Giedrius Mišutis portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad gautas pranešimas apie tokį įvykį, bet teiginys, kad į tai įsivėlę nelegalūs migrantai, nepasitvirtino. 

„1.56 val. gautas pranešimas, kad prie namo atėjo pabėgėliai. Daužo į kaimynų namus ir šiukšlių konteinerius. Kiek jų yra, nematome“, – pranešimą citavo policijos atstovė.

Skubiai pranešta pasieniečiams. „Jie patikrino teritoriją, bet nieko nerado. Durų apgadinimo faktas patvirtintas. Tikslinamos įvykio aplinkybės“, – teigė J. Samorokovskaja, pridūrusi, kad neaišku, kas ir kada išlaužė duris.

Feisbuko nuotr.

„Ši naktis buvo rekordinė“, – pasakojo G. Mišutis, skaičiuodamas, kiek šiąnakt sulaikyta nelegalių migrantų. Operatyviai reaguota ir dėl šio pranešimo. „Pasieniečiai patikrino, ar nebuvo neteisėto sienos kirtimo pažeidimo, kurį įvykdę asmenys galėjo patekti į tą sodybą. Jokių požymių, kad ties ta vieta kirsta valstybės siena, neaptikome. Aplink iš žemės buvo patikrinta vietovė. Dieveniškių užkardoje naktį dirbo ir sraigtasparnis. Visa aplinka buvo patikrinta ir iš oro su termovizoriumi“, – sakė G. Mišutis.

Anot jo, padarius tokio masto veiksmus nenustatyta nė vieno fakto, leidžiančio įvykį sieti su migrantais. Apylinkėse nerasta ir kitų naktį viešose vietose buvusių asmenų.

Realūs faktai apauga gandais iki tokio lygio, kad neva dideliu greičiu gilyn į Lietuvą išvežami migrantai.

„Visi įsiaudrinę, ypač Dieveniškių kilpoje. Neatmetama bet kokia versija“, – taip pašnekovas atsakė į klausimą, gal galimas bandymas laužtis tebuvo protestuotojų provokacija.

G. Mišutis paminėjo, kad šis atvejis nebuvo vienintelis nepasitvirtinęs pranešimas. „Šiandien buvo gautas pranešimas, kad kažkokie neteisėti migrantai taksi važiuoja iš Dieveniškių kilpos. Tai pateikta kaip šimtaprocentinė informacija. Teigta, kad jau įsėdo į taksi ir, viskas, jau važiuoja. Prie išvažiavimo iš kilpos visada budi pareigūnai. Tikrinamas kiekvienas iš jos išvažiuojantis automobilis. Tai yra vienintelis kelias iš ten išvažiuoti. Taip, taksi važiavo, ji buvo patikrinta. Joje važiavo įprasti Lietuvos piliečiai. Realūs faktai apauga gandais iki tokio lygio, kad neva dideliu greičiu gilyn į Lietuvą išvežami migrantai. Visokių gali būti dalykų, bet mes galime pasakyti tik tai, ko buvo imtasi, kaip sureaguota į pranešimą, ir kas nustatyta“, – kalbėjo G. Mišutis.

Rašyti komentarą
Komentarai (34)

Rol

Siena kiaurą kaip rėtis!!tiksliau jos visai nėra!Pas galvoju,kaip tiek kontrobanda į LT patenka!?ogi perėjau per miško keliuka ir viskas,3,5 pasieniečio budi!!!ką jie ten suziures.30metu nepriklausomi o sienos VISAI atviros.manau,kad neatsitiktinai .

Rimas

Kaip greitai žurnalistai "rado" kaltininkus!!???? Kodėl pavardžių neskelbiat?

Bus kaip

Europoj babajai negrai nelieciami daro ka nori jai parodai pasipriesinima tu kaltas automatiskai Kol valdzios nepakeisim tol risimes i dugna
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS