R. Kurlianskis: prokuroras falsifikuoja bylos medžiagą | Diena.lt

R. KURLIANSKIS: PROKURORAS FALSIFIKUOJA BYLOS MEDŽIAGĄ

Politinės korupcijos byloje kyšio davimu kaltinamas buvęs koncerno „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis sako, kad valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras Justas Laucius falsifikuoja bylos medžiagą ir teigia turintis 44 tokius epizodus, apie kuriuos pasakys savo parodymų metu.

„Jis tiesiog keičia frazes vietom, tokiu būdu falsifikuodamas bylos medžiagą. Eligijus Masiulis sako, kad jie ruošiasi palaikyti Šarūno Gustainio pataisą, aš sakau, kad puiku, o prokuroras apkeičia vietomis, kad aš prašau, o E. Masiulis sako, kad palaikys“, – ketvirtadienį per teismo posėdžio pertrauką žurnalistams sakė R. Kurlianskis.

„Šiaip, šitas prokuroras yra turbūt selektyvaus ir užsakomojo teisingumo simbolis, mano manymu, Lietuvoje. Čia jokio stebuklo, aš tiesiog bandau tai teismui parodyti“, – pridūrė jis.

Taip pat R. Kurlianskis teigė parodymus baigsiantis duoti per maždaug aštuonis teismo posėdžius ir sakė besidžiaugiantis, kad teismas prokuroro nenušalino.

Šiaip, šitas prokuroras yra turbūt selektyvaus ir užsakomojo teisingumo simbolis, mano manymu, Lietuvoje.

„Žmonės stengėsi, sudėjo 103 tomus bylos, surašė 444 puslapius kaltinamojo akto, du metus tam paskyrė. Aš paskyriau du metus studijoms, būtų tiesiog nepadoru per vieną dieną pasakyti viską. Aš pasakysiu per aštuonias dienas kokias, viską, ką galvoju“, –  sakė jis.

„Ir visus tuos, sakykim, apie 44 prokuroro teiginius, akivaizdžiai prieštaraujančius ir falsifikuojančius bylos medžiagą. Aš kažkuria prasme net džiaugiuosi, kad nenušalino, nes jis išgirs, kaip šiandien išgirdo apie frazių keitimą vietomis“, – tvirtino R. Kurlianskis.

Savo parodymuose jis daugiausiai dėmesio skyrė epizodams, susijusiems su buvusiu parlamentaru Šarūnu Gustainiu ir Vartojimo kreditų įstatymo pataisa. R. Kurlianskis neigė prašęs Š. Gustainio registruoti pataisą, už ją balsuoti ar paveikti kitus Seimo narius.

Jis teigė sekęs Vartojimo kreditų įstatymo pataisas, kad galėtų padėti buvusiam Lietuvos smulkiųjų vartojimo kreditų asociacijos valdybos pirmininkui Gediminui Veličkai patarimais ir viešinimais. Taip pat, dėl sportinio intereso.

Apskritai, R. Kurlianskis sakė Š. Gustainį pažįstantis nuo maždaug 2007-ųjų ir su juo bendravęs įvairiomis temomis, o pokalbius apie Vartojimo kreditų įstatymo pataisas teigė atsimenantis miglotai. 

„Krepšinis, internetinio portalo išsukimas, Guoga (Antanas Guoga – BNS), Seimo užkulisiai, Liberalų sąjūdžio užkulisiai ir daugiau temų buvo“, – sakė buvęs koncerno viceprezidentas.

Kalbėdamas apie pokalbius su E. Masiuliu, kuriuose buvo aptariama Vartojimo kreditų įstatymo pataisa, R. Kurlianskis teigė juose „testavęs lobistų veiklą“.

R. Kurlianskis šioje byloje kaltinamas kyšių davimu politikams už koncernui naudingų sprendimų priėmimą.

Korupcija byloje kaltinami buvęs liberalų lyderis Eligijus Masiulis, buvęs Seimo narys liberalas Šarūnas Gustainis bei buvęs „darbietis“ Vytautas Gapšys. Parlamentaras Gintaras Steponavičius kaltinamas piktnaudžiavimu nesant kyšininkavimo požymių.

Kaltinimai byloje pateikti ir pačiam koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai bei Liberalų sąjūdžiui. Kaltinamieji kaltės nepripažįsta, jie sako, kad teisėsaugos tyrimas vykdytas tendencingai.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

kad

zzz>>>su kokiais penkiais tūkstančiais ??? )

zzz

kodel tas smekla masiulis su penkiais tukstanciais dar ne kalejime.

Taip

Vagys lenda iš pinigų maišo , ot kaip gerai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS