Iš rekonstruojamos miesto aikštės pavogta dalis fontano įrangos: įtaria subrangovus | Diena.lt

IŠ REKONSTRUOJAMOS MIESTO AIKŠTĖS PAVOGTA DALIS FONTANO ĮRANGOS: ĮTARIA SUBRANGOVUS

Iš rekonstruojamos miesto aikštės Molėtuose pavogta dalis sumontuotos fontano įrangos, savivaldybė mano, kad įrangą pasiėmė subrangovai, kuriems skolinga liko aikštę įrenginėjusi įmonė.

Utenos apskrities policijos duomenimis, vagystė pastebėta praėjusį trečiadienį, tačiau apie ją pranešta antradienį.

Molėtų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Steponas Šanteriovas BNS sakė, kad, jo nuomone, greičiausiai fontano įrangą pasiėmė subrangovai, kuriems liko skolinga aikštę įrenginėjusi įmonė.

„Mūsų aikštę tvarkė įmonė, kuri paskelbė, kad ji bus reorganizuojama ir sustabdė darbus. Ir tie subrangovai, kurie dirbo aikštėje, negavę pinigėlių, nusprendė savo dalį pasiimti. Nežinau, kito varianto nelabai įsivaizduojame, kam reikalinga ta įranga“, – sakė jis.

Pasak S. Šanteriovo, iš miesto aikštės dingo dalis šuliniuose buvusios jau sumontuoto ir veikiančio fontano įrangos, ji yra verta daugiau kaip 16,5 tūkst. eurų.

„Pagal sumą, tai didesnė pusė pinigų, daugiausiai aparatūra. Kita įranga – vamzdžiai, siurbliai – nelabai ten galima išmontuoti, bet ta įranga, kuri reguliuoja slėgius, ji buvo paimta“, – teigė administracijos direktoriaus pavaduotojas.

Jo teigimu, savivaldybė jau buvo sumokėjusi už visą įrangą ir aikštės rekonstrukcijos darbus, tačiau projektą įgyvendinusi įmonė „Revestus“, atlikusi apie 70 proc. darbų, nutraukė veiklą.

Sustabdžius darbus paaiškėjo, kad įmonė liko skolinga ne vienam subrangovui.

„Kiti subrangovai buvo atvažiavę, dalį mūsų aikštės granito plokščių pasiėmė, nes nebuvo sumokėta“, – pasakojo S. Šanteriovas.

Šiuo metu su aikštės rekonstrukcijos darbus atlikusia įmone sutartis nutraukta, savivaldybė ieškos kito rangovo, kuris galėtų juos baigti.

Anot S. Šanteriovo, „Revestus“ įrenginėjo ir Ukmergės miesto aikštę, ten darbai taip pat sustoję.

Savivaldybė už aikštės įrengimą sumokėtus pinigus bandys atgauti per teismą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

labai gerai

labai gerai , kuomet taip padaro. Nes kitokiu atveju matysi pinigus kaip savo ausis . Yra Lietuvoje 'garsių verslininkų' kur po 10 ir daugiau bankrotų turėjo ir jokia TEISĖSMAUKA nereaguoja net tuomet kai bankrotai aiškiai tyčiniai , o sukčiavimas akivaizdus. O kaip reaguos? Į kišenę gauni 10-20 tūkst ir viskas . Kyšininkavimas TEISĖSMAUKOJE ekonominėse bylose šiandien niekuo mažesnis nei buvo 90-ais tik ankščiau nešdavo visi ir iš visų imdavo, o dabar yra "savų ratas" . Vilniuje statybų srityje viskas iš pagrindų korumpuota nuo teritorijų planavimo iki atveju, kai subrangovai nukenčia nuo "Žymios įmonės" ir bando ką išsireikalauti . Jei reikia valdininkai net rašo melagingus defektų aktus jų globojamo genrangovo naudai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS