Riaušininkų prie Seimo padaryta žala siekia beveik 79 tūkst. eurų | Diena.lt

RIAUŠININKŲ PRIE SEIMO PADARYTA ŽALA SIEKIA BEVEIK 79 TŪKST. EURŲ

  • 79

Paaiškėjo, kiek žalos padarė ir turės atlyginti vasarą akmenimis Seimą apmėtę riaušininkai, informuoja LNK.

Viešojo saugumo tarnybai – dideli nuostoliai

Daugiausiai nuostolių patyrė Viešojo saugumo tarnyba. „Įvertinta žala, laukiame teismo sprendimo dėl riaušių, vadinkime, kaltininkų. Po teismo sprendimo spręsime, ką darome toliau“, – teigė Viešojo saugumo tarnybos vadas Ričardas Pocius.

Po teismo sprendimo spręsime, ką darome toliau.

Iš viso per riaušes nukentėjo daugiau nei dešimt Viešojo saugumo tarnybos pareigūnų. „Iš viso nukentėjo virš dešimties pareigūnų, šeši pareigūnai dėl riaušininkų, vadinkime, atakos, o likusieji nuo mūsų pačių dujų apsinuodijo. Tai to turbūt neskaičiuosime“, – situaciją komentavo R. Pocius.

Riaušių mesti akmenys, plytos ir sprogmenys sužalojo šešis pareigūnus, kiekvieno jų gydymas ir kompensacijos atsiėjo nuo 3,5 tūkst. iki 4,6 tūkst. eurų. Vienas pareigūnas vis dar gydosi, jį smarkiai sužalojo sprogimas. Sprogmuo pareigūnui smarkiai išdraskė koją. „Vienas pareigūnas dar reabilituojasi, o visi kiti tarnyboje, rikiuotėje“, – teigė Viešojo saugumo tarnybos vadas.

 

 

Į autobusą – akmenų lietus

Riaušininkai sugadino ir už mokesčių mokėtojų pinigus pirktą pareigūnų transportą. Labiausiai sugadintas Viešojo saugumo tarnybos autobusas. Autobusu į Seimo kiemą atvežti pareigūnai. Kai autobusas išvažiavo iš kiemo į jį pasipylė akmenų lietus: „Labai buvo stipriai pažeistas kairės pusės šonas, kuriame buvo išmušti langai ir nuo akmenų sulankstyti įdubimai kėbule“.

Iš viso sugadinta vienuolika Viešojo saugumo tarnybos automobilių. Bendra žala – daugiau nei 18 tūkst. eurų. Be autobuso „Isuzu“ nukentėjo trys apynaujai „Volkswagen Amarok“, trys mikroautobusai „Volkswagen Transporter“, du „Volkswagen Crafter“, dar vienas senesnis „Volkswagen LT-46“ ir vienatūris „Toyota proace“.

Žala siekia beveik 79 tūkst. eurų

Vienas pareigūnas vis dar gydosi, jį smarkiai sužalojo sprogimas. Sprogmuo pareigūnui smarkiai išdraskė koją.

Iš viso Viešojo saugumo tarnyba per riaušes patyrė 42 tūkst. eurų nuostolių. „Matote, jeigu akmuo ar plyta metama į pareigūnų pusę, tai jau yra tikslas. Žinoma, kad tas transportas buvo niokojamas ir žalojamas tikslingai“, – teigė R. Pocius.

Riaušes malšino ir policijos pareigūnai. Vilniaus apskrities komisariatas suskaičiavo, kad patyrė 36 tūkst. eurų žalos. Policija nedetalizavo, kiek sužalota policininkų, kiek apgadinta mašinų.

Žalą suskaičiavo ir Seimas – per riaušes įdaužtas vienas langas. Žala – 500 eurų.

Prie Seimo kilo riaušės

P. Peleckio / Fotobanko nuotr.

Anot pareigūnų, riaušininkų akmenys sugadino ir aikštelėje stovėjusias vilniečių mašinas. Žmonės dėl nuostolių turėtų kreiptis atskirai.

Taigi, jau aišku, kad bendra riaušininkų padaryta žala, kuri jau užfiksuota prokurorų, siekia beveik 79 tūkst. eurų. Kiek riaušininkų turės šią sumą dalintis, paaiškės po teismų. Įtariamųjų skaičius vis daugėja ir jau perkopė šimtą.

Įtarimai toli gražu ne vien dėl riaušių, bet ir dėl neteisėto informacijos rinkimo, dokumentų klastojimo, disponavimo netikrais dokumentais, dėl narkotikų laikymo, dėl neteisėto disponavimo neteisėtais ginklais ir šaudmenimis.

Riaušės prie Seimo vyko ir 2009 metais. Tada padaryta panašiai žalos kaip dabar – 82 tūkst. eurų. Šią žalą tuomet turėjo atlyginti 27 galutinius nuosprendžius išgirdę nuteistieji.

Rašyti komentarą
Komentarai (79)

pastebėjimas

1991 Sausio 13 beveik visa Lietuva buvo "riaušininkai", maniau didesnių idiotų nei sovietai nėra - klydau.

Tik primenu milicininkams

Nieko "dalintis" riaušininkai neturės. Kiekvieno padaryta žala turi būti įrodyta ir įvertinta atskirai. Kolektyvinės atsakomybės nei ANK , nei BK nenumato.

Tie, celofaniai,

"šeimos žmonės", jau pradėjo lysti ir į privačius tinklus..Žmona skundžiasi, kad į jos"aple, spraudžiasi, šeimos"tipo' rūpesciais, užsimančiais, žmonėmis...Pavardžių nesako..O,gal VSD ,tuo turėtų tuo užsimti...Vienas Padleckis, kitas žinomas komikas (labai, jį mėgau, kaip komiką)...Ir, kiti Kremliaus užpirkti suskiai...Vienykitės...šudžiai neraliuoti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS