Riaušių byloje liudijusi E. Dobrowolska sakė Seimą palikusi lydima policijos | Diena.lt

RIAUŠIŲ BYLOJE LIUDIJUSI E. DOBROWOLSKA SAKĖ SEIMĄ PALIKUSI LYDIMA POLICIJOS

Prieš trejus metus prie Seimo vykusių riaušių byloje parodymus davusi teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska teigė iš pareigūnų sužinojusi, jog nėra saugu išeiti iš Seimo, todėl ji iš parlamento išvažiavo tik su kolegos pagalba, o iki automobilio ją lydėjo policijos pareigūnai.

„Pasibaigus Seimo posėdžiui, Vadovybės apsaugos tarnybos (VAT) pareigūnai informavo, kad nėra saugu išeiti iš Seimo rūmų ir rekomendavo palaukti“, – trečiadienį Vilniaus apylinkės teismui sakė nuotoliu liudijusi ministrė.

„Vadovavausi pareigūnų nurodymu, kad tuo metu nėra saugu išeiti“, – teigė ji.

Ministrė pasakojo, kad pareigūnai įspėjo, jog prie Seimo rūmų susirinkę žmonės nesilaiko protesto akcijoms numatytų atstumų, ji prisiminė viešojoje erdvėje mačiusi, kaip protestuotojai užkirto kelią iš Seimo automobiliu išvažiuoti konservatoriui Andriui Navickui.

„Savo automobilį palikau prie Seimo rūmų, su kolegos pagalba po valandos išėjau“, – pasakojo E. Dobrowolska.

Pasak ministrės, jos iš Seimo atvyko pasiimti tuometinis teisingumo viceministras Elanas Jablonskas, policija ją palydėjo iki viceministro automobilio.

E. Dobrowolska pasakojo, kad ją lydint iki automobilio sekė dalis prie Seimo susirinkusių žmonių, girdėjosi šūksmaii, švilpimas, keiksmažodžiai, įžeidimai.

„Šūksniai buvo skirti man, nes buvau vienintelė tuo metu iš pastato išėjusi Seimo narė“, – sakė ministrė.

Ji teigė negalinti tiksliai pakartoti, kokie buvo šūksniai, tačiau tvirtino, kad jie buvo įžeidžiančio turinio.

E. Dobrowolskos teigimu, įsėdus į automobilį, dalis žmonių stabdė ir rankomis trankė mašiną, tačiau vėliau apžiūrėjusi automobilį, anot ministrės, apgadinimų ji nepastebėjo.

Kaltinamasis Antanas Kandrotas ministrės klausė, ar ji įsiminė automobilį trankiusius žmones ir kiek jų buvo.

„Ne, negalėčiau apibūdinti ar atpažinti, negalėčiau atsakyti, kiek jų buvo. (...) Tikrai neatsimenu ir neskaičiavau“, – sakė E. Dobrowolska.

Teisėjas Mindaugas Striaukas posėdžio metu pranešė, kad anksčiau numatytų liudytojų apklausos byloje yra baigtos ir pradedama skelbti bylos medžiaga.

Riaušės prie parlamento rūmų Vilniuje kilo 2021 metų rugpjūčio 10-osios vakarą po mitingo prieš Vyriausybės ribojimus, skirtus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Šioje byloje 27 asmenys pripažinti nukentėjusiaisiais, iš jų 23 – policijos ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai. Keturi nukentėjusieji pareiškė civilinius ieškinius atlyginti neturtinę žalą bendrai 24,5 tūkst. eurų sumai.

Per ikiteisminį tyrimą byloje buvo apklausta daugiau nei 300 liudytojų, tarp jų – apie 40 Seimo narių. Kaltinimai riaušių prie Seimo byloje yra pateikti 87 asmenims, beveik visi kaltinamieji yra laisvėje.

Bylą teismas pradėjo nagrinėti pernai balandį.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

gerai čia

Policija išvesdino tatuiruotą bobą von

Na šiaip tai policininkai šalia jos visada turi būti

Kad normalius žmones nuo šitos pabaisos apsaugotų.

kaltinamasis

jei tik girdetumete kas teisme vyksta ... suskaiciavome apie 200 teiseju kolegijos pazeidimu . Kas ispravokavo matosi kuo puikiausiai ant video kuri yra ikiteisminiame tyrime.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS