Riaušių prie Seimo byloje – 95 įtariamieji | Diena.lt

RIAUŠIŲ PRIE SEIMO BYLOJE – 95 ĮTARIAMIEJI

Įtariamųjų skaičius ikiteisminiame tyrime dėl rugpjūtį prie Seimo Vilniuje vykusių riaušių išaugo iki 95-ių.

Pasak tyrimą kontroliuojančio prokuroro, įtariamųjų skaičius dar gali augti, bet nežymiai.

„Vienu kitu dar gali padaugėti, abejočiau, kad įtariamųjų skaičius pasieks šimtą“, – BNS sakė Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Romualdas Betingis.

Įtariamiesiems daugiausia skirti rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Šiame tyrime nukentėjusiaisiais pripažinti 27 asmenys, du iš jų – Seimo nariai, nemažą dalį nukentėjusiųjų sudaro Viešojo saugumo tarnybos (VST) pareigūnai, kurie užtikrino viešąją tvarką per neramumus.

„Nukentėjo iki dešimties mūsų pareigūnų, visi anksčiau ar vėliau grįžo į tarnybą. Jiems buvo išmokėtos kompensacijos – nuo 500 iki kelių tūkstančių eurų. Reikalausim, kad šias sumas priteistų iš kaltųjų“, – BNS sakė VST Štabo viršininkas Dainius Skliaustys.

Pasak jo, bus prašoma atlyginti žalą ir dėl sugadintų automobilių – mestais akmenimis buvo išdaužyti VST technikos langai. Pasak D. Skliausčio, draudimas padengė ne visą technikai padarytą žalą.

Riaušės prie parlamento rūmų Vilniuje kilo rugpjūčio 10-osios vakarą po mitingo prieš Vyriausybės ribojimus, skirtus imuniteto nuo koronaviruso neturintiems ir nesitestuojantiems žmonėms.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Joo

Įtarimai pareikšti tik dėl to kad suvaržyti nieko dėtiems žmonėms laivę ir negalėtų aktyviai priešintis Lanzbyyrgių režimui.

Žudykite išsigimėlius kol nevėlu

Turėtų būti Du kaltinamieji: lesbybianka Šimonko ir lesbybianka Armonika.

Faktas, kad

Lietuvą valdantis režimas taip nori įbauginti protestuotojus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS