Šalčininkuose cisternoje su aliejumi muitininkai aptiko didelę cigarečių kontrabandą | Diena.lt

ŠALČININKUOSE CISTERNOJE SU ALIEJUMI MUITININKAI APTIKO DIDELĘ CIGAREČIŲ KONTRABANDĄ

  • 3

Šalčininkuose patikrinus cisterną su 23 tonomis aliejaus, joje rasta didelė cigarečių kontrabanda, šeštadienį pranešė Muitinės departamentas.

Kontrabandos krovinys aptiktas trečiadienio rytą. Į Šalčininkų kelio postą vilkiku „Volvo“ su autocisterna atvažiavęs Ukrainos pilietis deklaravo vienai Lietuvos įmonei gabenantis 23 tonas techninio augalinio aliejaus.

Muitinės pareigūnams patikrinus automašiną rentgeno kontrolės sistema, paaiškėjo, kad nemaža dalis cisternos, ją atskyrus ir izoliavus nuo likusio tūrio, buvo paversta cigarečių kontrabandos slaptaviete.

Joje muitininkai aptiko 100 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių „Minsk“, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 340 tūkst. eurų.

Vilkikas ir krovinys buvo sulaikyti, sulaikytas ir vairuotojas, o Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos.

Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Vėliau Vilniaus apylinkės teismo sprendimu vilkiko vairuotojas buvo suimtas trims mėnesiams, jam gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Įsivaizduokite

Įsivaizduokite,asilėliai kad tai techninis aliejus,nuo jo smarvės musės krenta,tai gal jau atskirsit nuo aukščiausios rūšies...

kontrabandos karalius

Batka visais budais kontrabanda varo,omonui algas moketi tai reikia,kitaip amen greitai.

Įsivaizduokime,

kokį maistą mes perkame! - Jei jame įmanoya paslėpti bet kokį kenksmingą, tačiau pelningą brudą, taip ir padaroma. Atėjus laikui, pakuotė bus ištraukta, o aliejus supilstytas į butelius, užklijuos etiketes „itin grynas” ir mes laimingi jį, užterštą, prisigėrusį bet kokio brudo, vartosime, savo kūdikiams duosime, gerinsime sveikatą, „aukščiausios” rūšies aliejų vartodami...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS