Mirusio kūdikio mama turi savo versiją: kaip sugipsuotas 2 mėn. vaikas galėjo iškristi iš lovytės? | Diena.lt

MIRUSIO KŪDIKIO MAMA TURI SAVO VERSIJĄ: KAIP SUGIPSUOTAS 2 MĖN. VAIKAS GALĖJO IŠKRISTI IŠ LOVYTĖS?

  • 48

Vakar Santaros klinikose mirusio kūdikio istorija sulaukė didžiulio visuomenės susidomėjimo. Diskusijas dar labiau pakurstė tai, kad policijos ir mamos versijos dėl nelaimės skiriasi. 

Kilus didžiuliam visuomenės susidomėjimui šiuo tragiškai pasibaigusiu įvykiu, į portalą kauno.diena.lt skaitytojai ėmė siųsti nuorodas į kūdikio mamos skelbiamą informaciją feisbuke. Žurnalistai su moterimi susisiekė, tačiau bandant susitarti su ja dėl pokalbio, atsakymo į žinutes taip ir nesulaukė.

Atsižvelgiant į tai, kad informacija apie asmens sveikatos duomenis be sutikimo žurnalistams dalytis draudžia įstatymas, pateikiame trumpą berniuko mamos įvykių versiją, kurią ji pateikia socialiniame tinkle.

Aktyviai dalytis informacija apie nelaimę moteris ėmė vaikui dar esant sostinės ligoninės reanimacijoje, kai medikai kovojo už jo gyvybę. Ji teigė, kad gydytojai neteikė vilčių dėl jos sūnaus būklės pagerėjimo. Vaiko mama kaltino medikus išsamiai netyrus jos mažylio ir nepateikus rekomendacijų, kaip juo rūpintis namie, tada kai išgirdo įtarimus apie genetinę ligą.

Moteris prašė geros valios žmonių padėti skiriant lėšų ne tik šeimos pragyvenimui, bet ir advokato paslaugoms ieškant teisybės ir aiškinantis, ar medikai padarė viską, ką galėjo.

Naujienų portalui LRT.lt motina teigė, kad mažylis buvo su gipsu: „Kas sako, kad vaikas iškrito iš lovytės, tegul kartu paaiškina, kaip 2 mėnesių vaikas, kuris ne tik kad nesivarto, bet dar yra ir su judesius ribojančiu gipsu, galėjo iškristi iš lovytės?“.

Vilniaus apskrities pareigūnai kiek anksčiau išplatino savo versiją apie tragiškai pasibaigusį įvykį. Pirminiais jų turimais duomenimis, berniukas sužalojimus patyrė savo namuose, iškritęs iš vaikiškos lovytės.

Santaros klinikų atstovai kūdikio mamos kaltinimus dėl aplaidumo gydant jos vaiką neigia. „Nuoširdžiai užjaučiame artimuosius dėl vaiko mirties, tai labai skaudus ir sukrečiantis įvykis. Viešoje erdvėje matome kūdikio mamos mūsų klinikų medikams reiškiamus kaltinus. Deja, neturime tėvų leidimo viešai komentuoti šio atvejo, tačiau esame užtikrinti, jog mūsų įstaigoje buvo suteikta visa įmanoma, profesionali pagalba, kad kūdikio gyvybė būtų išsaugota“, – teigiama oficialiame Santaros klinikų atstovų išplatintame komentare.

Čia priduriama, kad būtent Santaros klinikų iniciatyva buvo kreiptasi į policiją dėl vaiko būklės jį atgabenus į ligoninę. Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

„Nuolat bendradarbiaujame ir palaikome kontaktą su policija ir kitomis institucijomis bei teikiame  visus reikalingus duomenis vykdomuose tyrimuose. Kad būtų galutinai išsklaidytos kylančios abejonės dėl medikų vaidmens šioje tragiškoje istorijoje, pradėsime ir vidinį tyrimą“, – akcentavo gydymo įstaigos atstovai.

Įvykiu susidomėjo ir vaiko teisių specialistai. „Nutikęs skaudus įvykis yra žinomas vaiko teisių gynėjams. Šiuo metu tarnyba aiškinasi visas įvykio aplinkybes“ – portalo kauno.diena.lt žurnalistams sakė Vilniaus miesto vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjas Gedas Batulevičius.

Pasak pašnekovo, šeimai teikiama visa būtina pagalba, bendradarbiaujama su gydymo įstaiga bei policija.

„Gavę ir įvertinę visus reikšmingus duomenis, imsimės visų kitų neatidėliotinų veiksmų. Gerbiame visuomenės poreikį gauti visą su įvykiu susijusią informaciją, bet kartu prašome supratimo, atjautos ir privatumo šeimas ištikus sudėtingoms situacijoms ar nelaimėms“, – kalbėjo G. Batulevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (48)

Skaitytojas

Geda uz tokius slykscius uzsakytus straipsnius ir smeizta tevu atzvilgiu ir mazo angeliuko saskaita, lazda turi du galus ir atminkit visi kai ta lazda atsisuks visi gausit pagal nuopelnus ir tada kentesit ir verksit uz visas sias baisybes ir nevienas uz grotu atsidursit slykstybes ir pabaigos. Neveltui pats baisiausias gyvulys yra zmogus tfuj ant tokiu antzmogiu!!!

Amžiną atilsį..

Gal ir gerai Dievulis čia viską sudėliojo, akivaizdu, kad kūdikiui buvo sunki genetinė liga, vis tiek būtų kankinęs ir negalėjęs gyventi pilnavertiško gyvenimo.

O jūs nors pažiūrėjot

Kodėl vaikas buvo sugipsuotas? Žinot kokia liga sirgo?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS