Per savaitgalį Vilniaus aplinkosaugininkai nustatė keliolika žvejybos pažeidimų | Diena.lt

PER SAVAITGALĮ VILNIAUS APLINKOSAUGININKAI NUSTATĖ KELIOLIKA ŽVEJYBOS PAŽEIDIMŲ

  • 1

Per reidus savaitgalį sostinės aplinkosaugininkai Vilniaus mieste ir rajone patikrino 337 žvejus, nustatyta trylika pažeidimų.

Kaip pranešė Aplinkos apsaugos departamentas, inspektoriai šeštadienį patikrino 65 žvejus, šešiems jų surašyti administracinių nusižengimų protokolai už žvejybą be smaigų ant ledo ir be reikiamų leidimų.

Taip pat nustatytas vienas lankymosi miške taisyklių pažeidimas, už jį asmeniui skirtas įspėjimas.

Balsio ežere pareigūnams patikrinus 85 žvejus, tik du jų neturėjo leidimų žvejoti, jiems surašyti administracinio nusižengimo protokolai, kai kuriems jų gresia bauda nuo 90 iki 170 eurų.

Sekmadienį inspektoriams patiktinus 187 žvejus, dviem asmenims skirti įspėjimai už žvejybą be leidimo, dar du asmenys neturėjo leidimo žvejoti limituotos žvejybos ežere.

Vasario 8–14 d. Aplinkos apsaugos departamentas gavo 387 pranešimus apie galimus pažeidimus, daugiausiai – dėl atliekų deginimo, netinkamo atliekų tvarkymo, taip pat oro ir kitos taršos, medžioklės ir žvejybos pažeidimų.

Apie į autoįvykius pakliuvusius laukinius gyvūnus praėjusią savaitę kreiptasi 125 kartus, ankstesnę savaitę tokių pranešimų buvo 121. Dėl kitų įvykių su gyvūnais kreiptasi 130 kartų – 20-čia atvejų daugiau nei ankstesnę savaitę.

Reaguodami į pranešimus apie galimus pažeidimus, aplinkosaugininkai ne darbo metu patikrinti informacijos vyko 36 kartus, 21 iš jų pasitvirtino.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pūgžlys \\\\\....//////

Kad vargšas žmogelis sugavo kelbuką,vos ne tarptautinis skandakas,baudos,o kad kur.os Kuršių marias pavertė nuodų-šūdų baseinu,pašnekėjo ir nutilo.Su vasario 16 runkeliai.Lygūs tarp lygiūjų."Tegyvuoja"lanz'kocerv'lyeRąstai ir kiti Lietuvos DUOBKASIAI-čmo, šimo,arm.Nekatriai laukiam kai vyrai pradės gimgyti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS