Senolę apvogęs ir išžaginęs recidyvistas – vėl teisiamųjų suole | Diena.lt

SENOLĘ APVOGĘS IR IŠŽAGINĘS RECIDYVISTAS – VĖL TEISIAMŲJŲ SUOLE

  • 5

Bus teisiamas garbaus amžiaus moterį apiplėšęs ir išžaginęs recidyvistas, antradienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorė teismui perdavė bylą, kurioje kaltinimai išžaginimu ir plėšimu pateikti 53 metų R. V. K. Kaltinamasis iš įkalinimo įstaigos išėjo tik šių metų gegužės mėnesį.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, birželio pradžioje nuolatinės gyvenamosios vietos neturintis R. V. K. užėjo į vieną namą Elektrėnų savivaldybėje, Pastrėvio seniūnijoje.

Panaudodamas fizinį smurtą ir grasindamas peiliu, jis sumušė ir išžagino garbaus amžiaus namo šeimininkę bei pavogė 26 eurus.

Po intensyvios ir sudėtingos paieškos Pastrėvio miškuose policininkai įtariamąjį rado besislapstantį, jis buvo sulaikytas.

Savo kaltę jis pripažino iš dalies.

Jo atsakomybę sunkina tai, kad nuo jo nukentėjo bejėgiškos būklės moteris ir tai, kad R. V. K. yra recidyvistas.

Kalėjime jis yra praleidęs didžiąją savo gyvenimo dalį. Dažniausiai už vagystes ir plėšimus kaltinamajam laisvės atėmimo bausmė buvo skirta devynis kartus.

Už išžaginimą ir plėšimą jam gresia laisvės atėmimas iki septynerių metų. Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus regiono apylinkės teismo Trakų rūmams.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Jone

Amerikoje už tokį nusikaltimą kai kuriose valstijose, galima gauti iki gyvos galvos. Liberalesneje anglijoje taip pat gali gauti nuo 20 metu. Taip kad Lietuviu aš niekada nesupratau kodėl jie ne protestuoja prieš tokią betvarkė.

Jane

Ale kokioj populiarios pensininkes pasidare ,reiks spyna kabint..

...

BŪTINA legalizuot mirties bausmę.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS