Sostinės pareigūnų laimikis – dviračių vagys | Diena.lt

SOSTINĖS PAREIGŪNŲ LAIMIKIS – DVIRAČIŲ VAGYS

  • 0

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariatas pranešė apie sėkmingas operacijas – pareigūnai sulaikė įtariamus dviračių vagis.

Sostinės policijos pareigūnai pastebi, kad pastaruoju metu Vilniaus mieste padaugėjo dviračių vagysčių. Dviračiai vagiami iš namų laiptinių, kiemų, rusių, garažų, bei viešose vietose. Asmenys darantys šiuos, „sezoninius“, nusikaltimus dažniausiai veikia grupėse po 2–3. Pirmiausia jie ieško vagystės objekto, vėliau stebi aplinką ir padarę nusikaltimą žaibiškai dingsta iš įvykio vietos.

Gegužės 30 d. apie 15 val. 40 min. prie Kalvarijų turgaus kriminalistai sulaikė vilnietį (gimusį 1987 m.). Vyras su savimi pagrobto dviračio neturėjo, bet pareigūnai jį identifikavo kaip galimą dviračių vagį, kurį, vagiantį dviračius, įvairiose Vilniaus vietose užfiksavo vaizdo stebėjimo kameros. Vien tik Vilniaus miesto pirmojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje šis vyras pavogė 10 dviračių.

Birželio 2 d. apie 12 val. prie Šeškinės turgelio kriminalistai pastebėjo įtartiną vyrą, kuris su savimi turėjo vaikišką dviratį ir vaikišką šalmą. Šalia jokio vaiko nebuvo, be to, įgudusios pareigūnų akys jį identifikavo kaip linkusį vartoti narkotikus. Netikėtai užkluptas pareigūnų, vyras negalėjo paaiškinti, iš kur ir kieno tas dviratis. Pareigūnai nustatė, kad įtarimą sukėlęs asmuo – anksčiau ne kartą teistas vilnietis (gimęs 1977 m.). Vyras buvo pristatytas į policijos komisariatą. Pas įtariamąjį rasta rankinė, kurioje buvo žirklės metalui kirpti, atsuktuvai, replės.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai atkreipia piliečių dėmesį dėl tinkamos dviračių apsaugos pasirinkimo. Plačiai paplitusios troselinės rakinamos dviračio spynos labai lengvai ir greitai įveikiamos, todėl vertėtų pasirinkti arba patikimesnes dviračio apsaugos priemones, arba vienu metu naudoti keletą apsaugos priemonių.

 

GALERIJA

  • Sostinės pareigūnų laimikis – dviračių vagys
Policijos archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS