Stoties rajono prostitučių klientams teks susimokėti baudas | Diena.lt

STOTIES RAJONO PROSTITUČIŲ KLIENTAMS TEKS SUSIMOKĖTI BAUDAS

  • 10

Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Prevencinės ir administracinės veiklos skyriaus pareigūnai nuolat vykdo policines priemones kovai su prostitucija.

Šįkart organizuotų priemonių tikslas ‒ identifikuoti asmenis, kurie atlygintinai naudojai prostitucijos paslaugomis, ir taikyti jiems teisinės atsakomybės priemones.

Neatsitiktinai buvo pasirinkta sostinės geležinkelio stoties prieigos ‒ būtent čia dažniausiai savo paslaugas siūlo laisvo elgesio moterys. Policijos pareigūnams teko bendrauti su asmenimis, stebėti situaciją, rinkti informaciją apie prostitučių ir jų klientų „pasilinksminimo“ vietas. Nustatyta, kad nemaža dalis lytinių paslaugų yra teikiama klientų automobiliuose, stoties rajono nuošaliose vietose. Apibendrinus ir patikrinus turimą informaciją, pirmų tokių priemonių metu buvo nustatyti ir trys asmenys, besinaudojantys prostitučių paslaugomis. Jiems surašyti administracinių nusižengimų protokolai už vertimąsi prostitucija, atlygintinį naudojimąsi prostitucijos paslaugomis. Prostitučių klientams gresia bauda nuo devyniasdešimt iki vieno šimto keturiasdešimt eurų.

Sostinės policijos pareigūnai neketina apsiriboti vien tik Vilniaus geležinkelio stoties prieigų kontrole, todėl bus vykdomos policinės priemonės, apimančios ir kitas vietas, taip pat ir elektroninę erdvę – skelbimus apie teikiamas paslaugas, po kuriomis slypi intymios paslaugos už atlygį. Policinės priemonės, skirtos seksualinių paslaugų pirkėjams identifikuoti, bus vykdomos nuolat, taikant skirtingus teisėtus metodus ir būdus.

Policijos pareigūnai mano, kad siekiant pažaboti seksualinių paslaugų teikimą, yra būtina dirbti su šios srities paslaugų pirkimo klientais: tiek su realiais, taikant atitinkamas teisinės atsakomybės priemones, tiek su potencialiais, vykdant ankstyvąją prevenciją, keičianti žmonių požiūrį ir sąmoningumą.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Taigi kad

už nelegalią,nepalaimintą dievo vardu išduodant savają, sueitį vyruks sumoka ir taip baudą plaštakei.Tik kažin kam iš valdžios tą baudą įteikia?

Kaunietis

Kaunietei siulyciau nusipirkt zvakute ir iskisti i p....

Moteris

Bausti reikia sutenerius ir klientus vyrus kurie tenkina savo iškrypimus. O moterims linkiu bėgti iš tokio ale darbo. Čia yra nusikaltimas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS