Suduotas netikėtas smūgis neteisėtai ginklų prekybai: sulaikyti keturi žmonės | Diena.lt

SUDUOTAS NETIKĖTAS SMŪGIS NETEISĖTAI GINKLŲ PREKYBAI: SULAIKYTI KETURI ŽMONĖS

  • 0

Vilniaus kriminalistai kovo pradžioje sulaikė keturis žmones, įtariamus neteisėtu šaunamųjų ginklų, šaudmenų bei sprogmenų disponavimu ir jų prekyba.

Kaip trečiadienį pranešė sostinės policija, pareigūnai taip pat iš nelegalios apyvartos „išėmė didelį ginklų ir šaudmenų kiekį“.

Šie pareigūnų veiksmai yra susiję su atliekamu ilgalaikiu ikiteisminiu tyrimu dėl neteisėto ginklų ir šaudmenų realizavimo bei disponavimo.

Jį organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas, gavus informacijos apie Vilniaus apskrities gyventojus, kurie galimai neteisėtai disponuoja ir realizuoja šaunamuosius ginklus.

Tyrimo metu policijos pareigūnai nustatė, kad vienas iš jų šalia turimų teisėtų veiklų užsiima ginklų ir šaudmenų realizavimu.

Siekiant surinkti papildomus duomenis ir patikrinti turimą informaciją, policijos pareigūnai atliko neviešo pobūdžio tyrimo veiksmus – nustatė asmens bendrininkus, jų gyvenamąsias vietas, naudojamas transporto priemones bei galimas šaunamųjų ginklų, šaudmenų bei sprogstamųjų medžiagų buvimo vietas.

 

 

Per ne vieną mėnesį trukusį tyrimą pareigūnai nustatė, jog du įtarimus sukėlę asmenys, bendraudami tarpusavyje, apie reikalus kalba užuominomis, laikosi konspiracijos, be to, yra anksčiau patraukti baudžiamojon atsakomybėn už analogiškų veikų padarymą.

Sulaikę keturis asmenis pareigūnai atliko kratas jų gyvenamosiose vietose bei automobiliuose.

Jų metu buvo rasta, kaip įtariama, didelis šaunamųjų ginklų arsenalas: keliasdešimt nelegalių ginklų, tūkstančiai šovinių, ginklų dalių bei galimai sprogstamųjų medžiagų.

Taip pat kratų metu policijos pareigūnai rado galimai naminio alkoholio bei daugiau kaip pusę milijono eurų grynųjų pinigų.

Vienas asmuo, pamatęs policijos pareigūnus, namo durų neatidarė, bandė sunaikinti neteisėtai laikomą ginklą, tačiau „Aro“ kovotojai įsiveržė į vidų ir užkirto tam kelią.

Kito asmens namuose buvo sumaniai įrengtos slėptuvės nelegaliems ginklams laikyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS