Oro uoste ir pasienyje sulaikyti Indijos ir Estijos piliečiai: pateikė suklastotus dokumentus | Diena.lt

ORO UOSTE IR PASIENYJE SULAIKYTI INDIJOS IR ESTIJOS PILIEČIAI: PATEIKĖ SUKLASTOTUS DOKUMENTUS

  • 0

Vilniaus oro uoste pasieniečiai sulaikė Indijos pilietį, su, įtariama, suklastotu indišku vairuotojo pažymėjimu.

Tuo metu Tverečiaus užkardos pasieniečiai sulaikė iš Lietuvos lengvuoju automobiliu vykusį estą, jis Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams pateikė, įtariama, registracijos liudijimo klastotę.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį Vilniaus oro uoste dirbę VSAT pareigūnai tikrino reisu iš Stambulo atskridusių asmenų dokumentus.

Vieno 35-erių keleivio pateiktas Indijos piliečio vairuotojo pažymėjimas išduotas jo vardu VSAT pareigūnams sukėlė įtarimų, todėl dokumentą nuspręsta patikrinti specialia įranga.

Kaip pranešė VSAT, paaiškėjo, kad vairuotojo pažymėjimas yra, įtariama, suklastotas. Indijos pilietis pasieniečiams teigė, kad atvyko į Lietuvą dirbti vairuotoju. VSAT pareigūnai vyrą sulaikė ir atvesdino į Vilniaus oro uosto užkardos patalpas. Sekmadienį užsienietis artimiausiu skrydžiu buvo grąžintas reisu į Stambulą.

Sekmadienį vidurdienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės pareigūnai Tverečiaus pasienio kontrolės punkte patikrino iš Lietuvos išvažiuojančio 52-ejų Estijos piliečio bei jo vairuoto 2009 metų gamybos „Volvo V70“ dokumentus.

Ši transporto priemonė registruota Rusijoje. Dokumentų kontrolės metu VSAT pareigūnams esto pateiktas rusiškas registracijos liudijimas pasirodė įtartinas. Pirminiais duomenimis, tai – visiška klastotė.

Pasieniečiai dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo pradėjo ikiteisminį tyrimą. Įstatymas už tai numato baudą arba areštą, arba laisvės atėmimą iki trejų metų.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Utenos apylinkės prokuratūros prokurorė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS