Sulaikyti jauno vyro nužudymu Vilniaus rajone įtariami asmenys | Diena.lt

SULAIKYTI JAUNO VYRO NUŽUDYMU VILNIAUS RAJONE ĮTARIAMI ASMENYS

  • 0

Liepos 22 d. naktį, Vilniaus apskrities policija gavo asmens pranešimą dėl įvykusio ginkluoto konflikto, kurio metu skambėjo šūviai, o liepos 22 d. apie 9 val., Vilniaus r., Sudervės sen., Dambriškių kaime ant kelio rastas jauno žmogaus, kaip vėliau nustatyta vyro, gimusio 1998 metais, kūnas su šautine žaizda pilvo srityje.

Dėl šio įvykio Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdyboje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už šį nusikaltimą baudžiamasis kodeksas numato griežčiausią bausmę – laisvės atėmimą iki 15 metų.

Šio nusikaltimo atskleidimui buvo mestos didelės policijos pajėgos. Atlikus visą eilę procesinių bei kitų veiksmų Vilniaus Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai nustatė asmenis, prisidėjusius prie šio žiauraus nusikaltimo padarymo.

Liepos 24 d. Sostinės kriminalistai kartu su Vilniaus apskr. VPK Mobilios kuopos pareigūnais Vilniaus apskrityje atliko sulaikymo operaciją, kurios metu buvo sulaikyti 9 asmenys. Trys (g. 1986 m., 1985 m. ir 1992 m.) iš jų uždaryti į areštinę. Įtarimai pareikšti vienam sulaikytam dėl šio nusikaltimo padarymo, dviem dėl jo slėpimo ir nepranešimo apie nusikaltimą, ir trims asmenims dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis. Šie asmenys sostinės kriminalistams ankščiau nebuvo žinomi. Atlikus kratas jų gyvenamosiose vietose bei automobiliuose buvo rasti nelegaliai laikomi galimai šaunamieji ginklai, šaudmenys bei kiti, turintys reikšmę baudžiamajai bylai, daiktai.

Liepos 26 d. Vilniaus apylinkės teismas vienam iš sulaikytųjų paskyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja bei koordinuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS