Šūviais į parduotuvės apsaugos darbuotoją įtariamam vyrui – blogos žinios | Diena.lt

ŠŪVIAIS Į PARDUOTUVĖS APSAUGOS DARBUOTOJĄ ĮTARIAMAM VYRUI – BLOGOS ŽINIOS

Vilniaus miesto apylinkės teismas priėmė sprendimą pratęsti 42-ejų vyro, įtariamo paleidus šūvius į parduotuvės „Rimi“ apsaugos darbuotoją, suėmimo terminą. Apsaugininkas jau daugiau nei pusę mėnesio gydomas ligoninėje, jo laukia dar viena operacija.

„Suėmimo terminas pratęstas iki gruodžio 3 dienos“, – portalui kauno.diena.lt teigė teismo atstovė Gintarė Vosyliūtė.

Anot teismo atstovės, prokuroras prašė pratęsti suėmimą dviem mėnesiams, tačiau prašymas buvo tenkintas tik iš dalies.

„Teismas įžvelgė pagrindą, kad įtariamasis gali trukdyti procesui ir daryti poveikį nukentėjusiajam“, – sakė G. Vosyliūtė.

Įtariamojo advokatas nekomentavo, ar skųs teismui kardomojo suėmimo pratęsimą.

„Mes nesusitaikom ir manom, kad tos nutartys dėl suėmimo yra nepagrįstos, bet plačiau mes nekomentuosim“, – BNS sakė įtariamojo advokatas Renaldas Baliūtis.

Parduotuvės „Rimi“ apsaugininkas tebėra ligoninėje

Tuo tarpu sužalotas apsaugininkas tebėra medikų globoje. „Jo būklė gerėja, tačiau prireiks dar vienos operacijos ir tam tikrų procedūrų. Mes tikrai dar nežinome baigties. (Sužalojimai – BNS) yra labai sunkūs. Po operacijos turės paaiškėti, kiek reikės reabilitacijos, kaip greitai jis atsistos ant kojų“, – BNS sakė „Grifs AG“ Rinkodaros vadovė Rūta Juodeikė.

Portalas jau yra skelbęs, kad konfliktas dėl apsauginės veido kaukės nedėvėjimo kilo spalio 18 dieną Asanavičiūtės gatvėje esančioje parduotuvėje „Rimi“.

„16.15 val. įvyko konfliktas tarp apsaugos darbuotojo ir pirkėjo dėl apsauginės veido kaukės. Konflikto metu pirkėjas panaudojo teisėtai laikomą „Glock“ pistoletą ir apsaugos darbuotojui peršovė koją“, – tuomet BNS teigė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Nukentėjęs apsaugininkas yra ilgametis darbuotojas, saugos įmonėje dirbęs su pertraukomis.

„Jis yra labai geras darbuotojas, mes jį charakterizuojam kaip labai gerą darbuotoją, įvykio metu jis veikė profesionaliai, jis negalėjo numatyti tokių aplinkybių, numatyti tokios įvykių eigos yra neįmanoma. Mūsų įmonė jam yra numačiusi finansinių priemonių paketą, psichologinę pagalbą jam ir pagalbą jo artimiesiems, teisinę pagalbą. Mūsų įmonės istorijoje, kad prieš apsaugos darbuotoją buvo panaudotas ginklas, nėra buvę, visa mūsų bendruomenė yra šokiruota“, – BNS yra sakiusi R. Juodeikė.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Hahah antivakseriai

Malacius zodziu. Dabar galetu savo uzpakalio ismetamiosios skyles raumenis pradeti masazuoti, nes teks priimti svecius kalejime.

Gynesi

Gynesi nuo agresoriaus

H

Kodel neradom straipsnį kad apsauginis puole su dujom ? Tai yra saviginos priežastis. Kodel bandoma apjuodinti žmogų kuris teisėtai laike ginklą, nebėgo is įveikimo vietos… čia kaip visada viskas , narativas matosi visur belekad praleisti detales.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS