Tabore romai užsipuolė policininkus: „žolė“ – ne narkotikai | Diena.lt

TABORE ROMAI UŽSIPUOLĖ POLICININKUS: „ŽOLĖ“ – NE NARKOTIKAI

  • 8

Areštinėje atsidūrė keturiasdešimt dvejų metų moteris – jos namuose rasta ir paimta apie 20 g augalinės kilmės medžiagos – „žolės“.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti, informavo Policijos departamentas.

Lapkričio 6 d. apie 19 val. Vilniuje, Čigonų g., tabore, Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai sulaikė moterį, gimusią 1977 m., kurios nelegaliai pastatytame name atlikę kratą surado bei paėmė apie 20 g augalinės kilmės medžiagos, taip vadinamos žolės.

Keturiasdešimt dvejų metų sulaikytoji pati gyvena nuomojamame bute sostinėje, tačiau kiekvieną dieną atvažiuoja į taborą aplankyti čia gyvenančių dviejų savo dukrų. Abi jos laukiasi, vienai jų ‒ jau bus trečias vaikas, kitai nepilnametei ‒ pirmas.

Sulaikant moterį giminaičiai, tarp kurių buvo ir nepilnamečiai, piktinosi pareigūnų veiksmais ‒ jie nesuprato, kad „žolė“ yra draudžiamos narkotinės medžiagos, už kurių laikymą gresia baudžiamoji atsakomybė. Pasak „užtarėjų“, tai ‒ ne narkotikas, o atsipalaidavimo priemonė, kurią vartoja ne tik suaugę, bet ir nepilnamečiai romų tautybės asmenys.

Sulaikyta moteris anksčiau teista už narkotinių medžiagų platinimą.

GALERIJA

  • Tabore romai užsipuolė policininkus: „žolė“ – ne narkotikai
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Senis

Mane domina ko nepapasakojo Ūsas

Taip, žolė

maistas karvėms, veršiams ir arkliams. Dar ožiams ir avinams. Žmogui kaip ne labai, tinkama.

Nesupratau

Tai kiek ten tu Romu buvo ir anei vieno Zigmo, Ivano, ar Aliosos?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS