Tarnybinėse patalpose rastas negyvas pasienietis: po budėjimo pamainos nusižudė? | Diena.lt

TARNYBINĖSE PATALPOSE RASTAS NEGYVAS PASIENIETIS: PO BUDĖJIMO PAMAINOS NUSIŽUDĖ?

Vilniaus rajone trečiadienį po tarnybos rastas negyvas Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnas, įtariama savižudybė.

Kaip BNS informavo Vilniaus apskrities policijos atstovė spaudai Julija Samorokovskaja, apie 6.45 val. gautas pranešimas, kad nusižudė rinktinės štabo pareigūnas.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą.

VSAT atstovas Giedrius Mišutis patvirtino, kad 36-erių pareigūnas rastas tarnybinėse patalpose Vilniaus pasienio rinktinės teritorijoje, Mickūnuose, po budėjimo pamainos. Įtariama savižudybė.

Anot G. Mišučio, tai buvo „vienas geriausių, pareigingiausių skyriaus pareigūnų“, jam ne kartą skirti aukščiausi apdovanojimai.

Sureagavo ir ministrė

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė trečiadienį žurnalistams patvirtino, kad apie galimą pasieniečio savižudybę kalbėjosi su VSAT vadu Rustamu Liubajevu.

Ji teigė šios konkrečios situacijos komentuoti nenorinti, tačiau pažymėjo, jog ministerija gali inicijuoti diskusiją apie pareigūnų psichologinės sveikatos gerinimą.

„Tikrai labai daug dėmesio skiriame, kalbėdami su visais statutinių tarnybų vadovais, tai pačiai psichologinei atmosferai, psichologinei pareigūnų sveikatai, kaip jie jaučiasi, nes tikrai suvokiame, kad tai yra svarbus dalykas. Matyt, grįšime prie šitų klausimų, bandysime pasiaiškinti, kokia yra situacija. (...)

Persižiūrėsime, jei yra kažkokių problemų mūsų tarnybose, tai tikrai investuosime papildomą dėmesį, stiprindami ir gerindami psichologinę mūsų pareigūnų sveikatą“, – kalbėjo A. Bilotaitė.

Ministrės teigimu, mirusiojo kolegoms suteikiama psichologinė pagalba.

Gairės: savižudybė, pasienietis, nusižudė pasienietis, VSAT, pagalbos tel
Rašyti komentarą
Komentarai (49)

Tapati

O ką kitose ystaigose nėra ytampos pvz medikams kokius galus reikia suvažinėti su lovom i procedūras o naktys ką sielą glosto . Ir namiškių išklausyti nepatenkintų . Atveža koki apsimyžusi o namiškiai laukia kad princas išeis namo . O pajutus kad turi problemų reikia kreiptis patiems pagalbos o ne darbo vietoje susiraityt

vos 36m

a afieristu GEROVE is jo jau visas sultis isciulpe... turbut ir paskola ture nebloga ir skola ir abonementa ir sutarti ne viena ir kogero dar ir vakcinuotas per prievarta buvo... ystaymus paskaitai ir susidarai vaizda kad gerove... baisus krastas pareigunui iskilo dilema - gint gali negint ...rebusas... laiko turbut uzteko ka sudet visas skolas ir abonemntus ,algas , sutartis ir pasvert ko vertas ystaymu gardeliais ir priverstiniais mokesciais paramstytas 21A banku vergo gyvenimas...as jo vietoj buciau vares kontrobanda ir bizni afieras stumes a jei butu pagave buciau vares giesme lanzbergio girdi as aferistas del geroves...del jusu geroves...

Svaigstat

Čia visi su samokslo teorijom. Pabandykit atbudėt nakti be miego ir suprasit kaip jaučiasi nepailsėjes, nepamiegojes žmogus, visokiu durnu minčiu i galva ateina. Jus tik nakti pabandysit, o ka daryt tiems, kurie kas 3-4 nakti turi nemiegot, nes darbas toks.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS