Tarp dulkių siurblių ir šaldytuvų – cigaretės už trečdalį milijono | Diena.lt

TARP DULKIŲ SIURBLIŲ IR ŠALDYTUVŲ – CIGARETĖS UŽ TREČDALĮ MILIJONO

  • 0

Muitinės pareigūnai vakar Lavoriškių kelio poste sulaikė iš Baltarusijos įvažiavusį krovininį vilkiką. Tranzitu į Rusijos Kaliningrado sritį važiavęs Rusijos pilietis tarp deklaruotų įvairių pramoninių prekių – dulkių siurblių, šaldytuvų – buvo išslapstęs per 40 tūkst. pakelių cigarečių kontrabandos.

Ankstyvą rugpjūčio 24-osios rytą į Lavoriškių kelio postą krovininiu vilkiku MAN iš Baltarusijos atvažiavęs Rusijos pilietis E. Sh. deklaravo tranzitu per Lietuvą į Rusijos Kaliningrado sritį gabenantis įvairias pramonines prekes. Bet muitinės pareigūnai turėjo informacijos, kad vilkike gali būti slepiamas ir neoficialus krovinys, tad buvo nuspręsta detaliai patikrinti prekėmis užverstą jo puspriekabę.

Prekių buvo išties daug, todėl patikrinimas tebuvo baigtas vakarop. Jo metu paaiškėjo, kad pareigūnų įtarimai pagrįsti – tarp prekių buvo prikaišiota ir nelegalių rūkalų dėžių, iš viso – 40 500 pakelių „Fest 7“, NZ Gold“, „Minsk Superslim“. Bendra sulaikytos kontrabandos vertė – 314 tūkst. litų.

Vilkiko vairuotojas buvo sulaikytas dviem paroms, Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas tiek dėl kontrabandos, tiek dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokurorai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS