Teisėjo A. Kisieliaus paleistas narkotikų kurjeris dingo | Diena.lt

TEISĖJO A. KISIELIAUS PALEISTAS NARKOTIKŲ KURJERIS DINGO

Antradienį policija paskelbė Tadžikijos piliečio Komildzhono Umarovo paiešką, pranešė naujienų portalas delfi.lt.

Anksčiau šį narkotikų gabenimu įtariamą užsienietį Vilniaus apygardos teismo teisėjas Arūnas Kisielius paleido į laisvę.

K.Umarovas pernai lapkritį buvo sulaikytas su dešimt kilogramų heroino, kurio vertė "juodojoje rinkoje" gali siekti 4 mln. litų. Be to, Kaune nuomojamame gyvenamajame name aptikta 100 tūkst. dolerių.

Tadžikas buvo suimtas dviem mėnesiams, sausio 20 dieną teismas suėmimo terminą pratęsė dar dviem mėnesiams, bet įtariamojo advokatas šią nutartį apskundė. Vilniaus apygardos teismo teisėjas A.Kisielius skundą patenkino.

Įtariamajam iš pradžių nurodyta neišvykti iš Lietuvos ir registruotis policijoje, o vasarį skirtas namų areštas. Dabar užsienietis dingo.

Kilus triukšmui dėl K.Umarovo paleidimo, Nacionalinė teismų administracija pranešė, kad Vilniaus apygardos teismo teisėjas suimtojo skundą patenkino vadovaudamasis pateiktais dokumentais.

Po šio atvejo prezidentė Dalia Grybauskaitė Seimui pateikė Baudžiamojo proceso kodekso pataisas, kad neskundžiamus sprendimus dėl asmenų suėmimo turėtų priimti ne vienas teisėjas, o trijų teisėjų kolegija.

„Netoleruotina, kai teisėjas lengva ranka gali savo galutiniu ir neskundžiamu sprendimu suimti nekaltą arba paleisti pavojingą asmenį į laisvę. Tokie svarbūs sprendimai turi būti priimami tik labai gerai įvertinus pasekmes žmogaus teisėms, visuomenės saugumui, valstybės interesams ir prestižui. Teismų sprendimai turi būti teisingi, žmonėms suprantami ir nekeliantys jokių abejonių dėl objektyvumo ir skaidrumo", - teigė valstybės vadovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

vanga-

Didziausi sveikinimai Prezidentei,kaip teiseju kuratorei , AT orakului Kryzeviciui, visiems teiseju (ne)garbes teismo teisejams=advokatams, neturintiems jokio supratimo apie garbe ir etika, kaip ja supranta tikri paprasti dori Lietuvos pilieciai! Tai jus esat narkotiku ,korupcijos ir mafijos puliniai musu zemeje! Kada truks pilieciu kantrybe, tai jau tik trumpo laiko klausimas, tuomet ir pamatysime ju pilis, baseinus, zoo. Kodel niekas nedaroma? Laukiama Ukrainos scenarijaus?

Staroveras

Kisielius ir toliau dirba teiseju...Tai slapta operacija...

įdomu

Gal kas žinote , kuo mūsų vadovai ir teisėtvarka skiriasi nuo Janukovičiaus valdymo ir teisėtvarkos ? ( Kas nežinote - tik korupcijos mastais) ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS