Teisėjų korupcijos byla: paaiškėjo, kiek advokatų leista suimti | Diena.lt

TEISĖJŲ KORUPCIJOS BYLA: PAAIŠKĖJO, KIEK ADVOKATŲ LEISTA SUIMTI

Vilniaus miesto apylinkės teismas ketvirtadienį leido suimti keturis teisėjų korupcijos byloje įtariamus advokatus.

Vilniuje dirbanti advokatė Giedrė Cimbolienė suimta 10-čiai parų, Klaipėdoje dirbantis advokatas Aivaras Surblys suimtas dviem savaitėms, jo kolega taip pat iš uostamiesčio, Marius Navickas suimtas 10-čiai parų.

Advokatas iš Vilniaus Drąsutis Zagreckas suimtas mėnesiui.

„Noriu pasakyti, kad mano įtarimuose kyšininkavimų epizodų nėra, jokių teisėjų epizodų. Aš tik atvykęs į teismą supratau, kad į bendrą katilą pakliuvau. Nėra nei tarpininkavimo, nei kyšininkavimo“, – teismo koridoriuje laukdamas nutarties paskelbimo žurnalistams sakė advokatas M. Navickas.

Įtariama, kad už įvairius palankius teisėjų sprendimus galimai buvo žadėti ir mokėti kyšiai, kurių sumos svyruoja nuo 1000 iki 100 tūkst. eurų. Ikiteisminio tyrimo metu surinktais duomenimis, sutartų kyšių suma gali siekti 400 tūkst. eurų.

Prokuratūra ketvirtadienį paviešino, kad vienas iš tiriamų epizodų yra apie įtariamą poveikį asmeniui, kad jis už piniginį atlygį prisiimtų kito asmens kaltę ir atliktų bausmę už neteisėtą disponavimą labai dideliu kokaino kiekiu. BNS žiniomis, vienas įtariamųjų šiame epizode ketvirtadienį taip pat buvo atvestas į teismą suėmimo sankcijai.

Trečiadienį įvairiose Lietuvos vietose atlikta apie šimtą kratų ir kitų suplanuotų proceso veiksmų. Šiuose proceso veiksmuose dalyvavo daugiau nei šimtas STT, policijos pareigūnų, prokurorų.

Ketvirtadienį kai kuriuos antrankiais surakintus įtariamuosius atlydėjo kaukėti Kriminalinės policijos biuro pareigūnai.

Prokuratūra taip pat pranešė atnaujinusi pernai nutrauktą ikiteisminį tyrimą A. Surblio atžvilgiu dėl piktnaudžiavimo tarnyba, neteisėto informacijos apie privatų asmenų gyvenimą rinkimo ir rengimosi sunkiai sutrikdyti dviejų Klaipėdoje dirbančių pareigūnų sveikatą.

Sprendimą priėmęs Generalinio prokuroro pavaduotojas Žydrūnas Radišauskas tvirtina, kad atliekant ikiteisminį tyrimą dėl teisėjų korupcijos „buvo gauti ir reikšmingi duomenys“ apie nutrauktame ikiteisminiame tyrime tirtus galimus nusikaltimus, kurie nebuvo žinomi anksčiau.

A. Surbliui bei dar vienam asmeniui byloje atnaujintas įtariamųjų statusas.

Šio advokato gynėjas Simonas Slapšinskas pabrėžė, kad A. Surbliui neinkriminuojami jokie korupciniai nusikaltimai, jis įtariamas tik piktnaudžiavimu.

„Įtarimuose neminimi jokie kyšiai ir jokie teisėjai“, - sakė S. Slapšinskas. A. Surblys pareigūnams parodymų neduoda, nes paviešintų bendravimą su klientu.

Advokatas pirmą kartą buvo sulaikytas pernai balandį, įtariant, kad jis su dar vienu asmeniu planavo pasikėsinimą į Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato su organizuotu nusikalstamumu kovojančio padalinio vadovą ir prokurorą.

Tačiau ikiteisminis tyrimas liepą buvo nutrauktas, įtarimai advokatui panaikinti.

Teisėjų korupcijos byla

  • Egidijus Laužikas
Pauliaus Peleckio / Fotobanko nuotr.

 

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Jei visus...

O kaip iš ALSTOM kyšius gavę Uspyspaskix, R.Juozaitis , Noreika ir kt.

Anonimas

Kodėl nepajudintas pedofilijos gynėjas Černiauskas čia tai mįslė,o būtų laikas,nes bus vėlu.

mes

nieko nebus ,iki rinkimu patriusksmaus o poto vel tyla,dar grys i darba
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS