Teisėjų korupcijos tyrimas: teismą pasiekė atskirta byla dėl papirkimo | Diena.lt

TEISĖJŲ KORUPCIJOS TYRIMAS: TEISMĄ PASIEKĖ ATSKIRTA BYLA DĖL PAPIRKIMO

  • 0

Generalinė prokuratūra pirmadienį pranešė baigusi ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje du asmenys yra kaltinami prekyba poveikiu siekiant paveikti teisėjo sprendimą.

Ši baudžiamoji byla yra atskirta iš didelės apimties teisėjų korupcijos tyrimo.

Bylos duomenimis, E. G. ir J. L.  2018 metų rudenį perdavė vienos Vilniaus advokatų kontoros advokatui Drąsučiui Zagreckui 5 tūkst. eurų, tikėdamiesi, kad jis šiais pinigais papirks Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėją.

Pasak prokuratūros, manoma, kad E. G. siekė, jog nagrinėjant apeliacinį skundą, jo atžvilgiu būtų panaikintas Vilnius apylinkės teismo nuosprendis ir jis būtų išteisintas.

Generalinės prokuratūros atstovė Rita Stundienė BNS pranešė, kad Vilniaus apylinkės teismas E. G. buvo nuteisęs dėl išžaginimo.

Byla yra perduota Lietuvos apeliaciniam teismui, kuris turi nuspręsti, kurios apygardos teismas ją nagrinės. Anot prokuratūros, tokių priemonių imtasi siekiant užtikrinti objektyvų ir visapusišką bylos nagrinėjimą bei norint išvengti interpretacijų dėl to, kad byloje sprendimą priėmė to paties teismo, kurio teisėjus buvo bandoma papirkti, teisėjai.

Jei E. G. ir J. L. kaltė bus įrodyta teisme, jiems gresia bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Tyrime dėl aukšto rango teisėjų, advokatų ir kitų asmenų korupcijos įtarimai yra pareikšti apie 50 asmenų, iš jų - 8 teisėjams, 6 advokatams.

Šiuo metu tiriama daugiau kaip 110 nusikalstamų veikų.

Teisėsauga įtaria, kad už įvairius palankius teisėjų sprendimus galėjo būti žadami ir mokėti kyšiai, jų sumos svyruoja nuo 1000 iki 100 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS