Teismas: dėl šlapinimosi viešoje vietoje prokurorė I. Žukaitė atleista pagrįstai | Diena.lt

TEISMAS: DĖL ŠLAPINIMOSI VIEŠOJE VIETOJE PROKURORĖ I. ŽUKAITĖ ATLEISTA PAGRĮSTAI

Vilniaus apygardos administracinis teismas pirmadienį atmetė iš pareigų atleistos tuometinės Vilniaus apylinkės prokurorės Ilonos Žukaitės skundą.

Teisininkė pareigų neteko vykstant tyrimui dėl šlapinimosi viešoje vietoje, taip pat dėl policininkų plūdimo necenzūriniais žodžiais.

I. Žukaitė prašė panaikinti pernai priimtą generalinio prokuroro įsakymą atleisti ją iš pareigų, ji teigė, kad tokia nuobauda nėra adekvati padarytam pažeidimui, buvo neįvertinta ilgametė darbo patirtis ir t.t.

„Nors I. Žukaitė kalba apie sunkius asmeninius išgyvenimus, tačiau teismas mano, kad tai neeliminuoja padarytų pažeidimų ir jų nepateisina“, – BNS sakė teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis pernai spalio 4 dieną pasirašė įsakymą dėl I. Žukaitės atleidimo. Konstatuota, kad I. Žukaitė nesilaikė prokurorui taikomų aukštų elgesio ir nepriekaištingos reputacijos reikalavimų.

Pasak prokuratūros, atleista prokurorė pati darė teisės pažeidimus, kurių faktinės aplinkybės „akivaizdžiai kertasi su visuomenėje galiojančiomis moralės nuostatomis, tokiu savo elgesiu paniekindama ir pažemindama prokuroro ir visos prokuratūros vardą bei sumenkindama prokuratūros autoritetą“.

I. Žukaitė pernai  rugpjūčio 21 dieną buvo sulaikyta neblaivi ir dėl viešosios tvarkos pažeidimo pristatyta į Vilniaus miesto 2-ąjį policijos komisariatą.

Policijos surašytame protokole nurodoma, kad neblaivi stoties rajone triukšmavusi ir policijai pasipriešinusi Vilniaus apylinkės prokurorė I. Žukaitė šlapinosi viešoje vietoje, žmonių akivaizdoje, ir necenzūriniais žodžiais keikė policininkus, bandė jiems įspirti. Moteriai buvo nustatytas sunkus girtumas – 3,45 promilės alkoholio. 

Teismas už pažeidimus jai skyrė piniginę bauda.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

kursioke

Ilona geras nuoširdus žmogus. Gaila kad taip atsitiko....

Irena

Jeigu pusle nelaiko reikia gydutis arba pampersus nesioti dar to betruko kad visu akivaizdoje zmones pradetu slapintis ir sikti atsiprau uz toki zodi bet jau dievazi nuzmogejom prokurore ir dar koliojasi tai stai kokie zmogeliukai dirba teisme ka cia ir kalbeti

qqq

Tikrai,dėl tualetų trūkumo,galima anekdotus kurti.Dėl Šlapinimosi viešoje vietoje--atleista iš darbo.Kaunietis> teisingai rašo:-ką daryti žmogui,jei užspaudė"?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS