Teismas neleidžia grįžti į darbą ekologinės policijos vadovui | Diena.lt

TEISMAS NELEIDŽIA GRĮŽTI Į DARBĄ EKOLOGINĖS POLICIJOS VADOVUI

  • 0

Vilniaus apylinkės teismas penktadienį dar trims mėnesiams pratęsė laikiną nušalinimą nuo pareigų kaltinimų piktnaudžiavimu tarnyba sulaukusiam Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešosios tvarkos valdybos Ekologijos ir teisės pažeidimų prevencijos skyriaus viršininkui Vladimirui Jankoitui.

Nutartimi nušalinimas pratęstas iki gruodžio 14 dienos. Teismas nusprendė, kad nėra išnykę nušalinimo pagrindai, kad būtina užkirsti kelią galimoms naujoms nusikalstamoms veikoms, kad kaltinamasis galėjo nusikalsti būdamas skyriaus viršininku.

E.Jankoitas nuo pareigų yra nušalintas jau dvejus metus. Jo bylos nagrinėjimas teisme jau yra įpusėjęs.

Kartu su policijos pareigūnu teisiami dar trys asmenys.

„Nušalinimas kenkia mano materialinei gerovei, ryšiams, reputacijai. Galioja nekaltumo prezumpcija - tik po teismo nuosprendžio galima spręsti, ar aš kaltas, ar ne. Aš nelinkęs daryti nusikaltimus. Aš dvejus metus nušalintas nuo pareigų - sumažėjo mano profesiniai įgūdžiai, man vėl reikės adaptuotis - bus nuostolinga ir man, ir Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui, prašau nepratęsti nušalinimo“, - yra sakęs V.Jankoitas, policijoje dirbantis 16 metų.

Įtariama, kad paprašytas V.Jankoitas policijos duomenų bazėje rinko duomenis apie privatų asmenų gyvenimą. Kartu su juo bus teisiamas jo giminaitis Jurijus Jankoitas, Rolandas Pocius ir Sergejus Kotusevas. Prisistatydami kaltinamieji teismui teigė, kad iki tol nebuvo nei teisti, nei bausti administracine tvarka.

Įtariama, kad šie asmenys prašė Ekologinės policijos viršininko paslaugos, kad jis surinktų duomenis apie vieną ar kitą asmenį. Byloje buvo ir daugiau įtariamųjų, tačiau jie nuo baudžiamosios atsakomybės atleisti pagal laidavimą.

V.Jankoitui pateikti įtarimai dėl to, kad piktnaudžiaudamas tarnyba rinko duomenis apie privatų asmens gyvenimą, taip pat jis įtartas dokumentų klastojimu. Pareigūnai nesurinko duomenų, kad policijos skyriaus viršininkas gavo atlygį už šias paslaugas.

V.Jankoitą Imuniteto valdybos pareigūnai sulaikė darbo kabinete 2012 metų birželį. Kurį laiką policininkas buvo suimtas ir laikomas uždarytas Lukiškių tardymo izoliatoriuje kalėjime, vėliau paleistas į laisvę.

Baudžiamoji byla dėl neteisėto duomenų apie asmens privatų gyvenimą rinkimo dar 2013 metais perduota Vilniaus miesto apylinkės teismui, tačiau ją teismas dėl kaltinimo akto trūkumų grąžino prokuratūrai. Šiemet sausio 22 dieną teismas buvo dar kartą nusprendęs grąžinti prokurorui kaltinamojo akto trūkumams pašalinti. Vėliau Vilniaus apygardos teismas nusprendė, kad Ekologinės policijos vadovo byla gali būti nagrinėjama teisme.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS