Teismas panaikino buvusiam Aplinkos apsaugos departamento direktoriui skirtą griežtą papeikimą | Diena.lt

TEISMAS PANAIKINO BUVUSIAM APLINKOS APSAUGOS DEPARTAMENTO DIREKTORIUI SKIRTĄ GRIEŽTĄ PAPEIKIMĄ

  • 2

Vilniaus apygardos administracinis teismas patenkino buvusio Aplinkos apsaugos departamento direktoriaus, o vėliau šios įstaigos Aplinkos kokybės departamento Kauno aplinkos kokybės kontrolės skyriaus vedėjo Vaido Laukio skundą ir panaikino jam skirtą tarnybinę nuobaudą – griežtą papeikimą. Ši tarnybinė nuobauda V. Laukiui buvo skirta 2020 metų liepos mėnesį Aplinkos apsaugos departamento direktorės Olgos Vėbrienės įsakymu, po Aplinkos ministerijos atlikto tyrimo.

Nuobauda buvusiam Aplinkos apsaugos departamento direktoriui buvo paskirta dėl to, kad galimai pažeisdamas Tarnybinių lengvųjų automobilių naudojimo taisykles, jis naudojosi jam ir kitam Aplinkos apsaugos departamento valstybės tarnautojui priskirtu tarnybiniu automobiliu. Tyrimą ministerija pradėjo gavus anoniminius skundus.

Teismas konstatavo, kad tarnybinis patikrinimas buvo atliktas neišsamiai, nesilaikant teisės aktų reikalavimų, suformuotos teismų praktikos, padarius esminius procedūrinius pažeidimus.

Teismas pripažino, kad anoniminių skundų vertinimas bei tyrimas užtruko pernelyg ilgai (tris mėnesius), tyrimo atlikimas nebuvo pavestas nė vienam Aplinkos ministerijos specialistui ar darbuotojui. Tyrimą atliko neįgaliotas asmuo, atsakomybė už pažeidimus buvo taikyta pasibaigus įstatyme nustatytam imperatyviam šešių mėnesių terminui. Byloje teismas nustatė, kad tyrimo metu nebuvo konkretizuota, ar tuo metu V. Laukys vyko į Kauną darbo reikalais, ar ne, nedetalizavo kas tuo metu vairavo tarnybinį automobilį. Tyrimą atlikusi komisija nesiaiškino ir nepateikė jokių tikslių duomenų, kokiu pagrindu V. Laukys vyko į Kauną.

„Džiaugiamės tokiu teismo sprendimu. Mums pavyko įrodyti, kad tarnybinio nusižengimo tyrimo metu nebuvo užtikrintas tyrimo objektyvumas, nebuvo laikomasi pagrindinių tarnybinės nuobaudos skyrimo procedūros taisyklių, turinčių užtikrinti objektyvų visų aplinkybių įvertinimą bei sprendimo skirti tarnybinę nuobaudą pagrįstumą“, – sako V. Laukiui atstovavusi advokato padėjėja Vilma Lisauskienė.

Šis sprendimas per 30 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Šiai dienai dar vyksta teisminiai ginčai dėl buvusio aplinkos ministro Kęstučio Mažeikos sprendimo V. Laukį perkelti į žemesnes pareigas bei Aplinkos apsaugos departamento direktorės sprendimo V. Laukį atleisti iš pareigų.

Visuose šiuose procesuose V. Laukiui atstovauja Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo ir Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinės sąjungos teisininkų komanda.

Tai jau antras Aplinkos apsaugos departamentui nepalankus teismo sprendimas pastaruoju metu. Praėjusią savaitę Vilniaus apygardos administracinis teismas patenkino aplinkosaugininko Donato Bagočiaus skundą dėl neteisėto nušalinimo nuo Aplinkos apsaugos departamente einamų pareigų. Teismas įpareigojo Aplinkos apsaugos departamentą panaikinti įsakymą, kuriuo D. Bagočius buvo nušalintas, o taip pat sumokėti aplinkosaugininkui darbo užmokestį ir delspinigius už laikotarpį, kuomet jis buvo nušalintas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Vidmantas

Gal pagaliau bus nustatytas teisingumas ir į AAD pareigas bus sugražintas gerai išmanantis aplinkos apsaugos tarnybos veiką ir pareigas V.Laukys.

pamakalavo su lazda po gyvatyna...

visos gyvates snypsdamos eme kandziot viena kita....sita darmajiedu irstva aplamai reikia uzdaryt...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS