Teismui perduota byla dėl „Zero live show“ reklamos | Diena.lt

TEISMUI PERDUOTA BYLA DĖL „ZERO LIVE SHOW“ REKLAMOS

  • 7

Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras perdavė teismui baudžiamąją bylą, kurioje keturi asmenys yra kaltinami trukdę atlikti religines apeigas ar iškilmes per pernykštes mišias Šalčininkų rajone, ketvirtadienį paskelbė prokuratūra.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas po to, kai praėjusių metų rugpjūčio 15 dieną minint Žolinės šventę, į Turgelių miestelyje esančią bažnyčią užėjo trys dvasininkais persirengę vyrai – aktoriai Vitalijus Cololo, Mindaugas Papinigis ir Ainis Storpirštis.

Jie lenkų kalba pasakojo apie spalio mėnesį „Siemens“ arenoje vyksiantį renginį „Zero live show“, į pamaldas susirinkusiems tikintiesiems siūlė ir dalino suktines, taip galimai sutrikdydami religinės bendruomenės apeigas, teigia prokuratūra.

Tuo metu bažnyčioje vyko bendra tikinčiųjų rožinio malda, išpažinčių klausymas.

Tyrimo metu nustatyta, kad artistai įžūliai bažnyčioje elgėsi pagal režisieriaus Emilio Vėlyvio surašytą scenarijų.

„Manoma, kad aktorių veiksmai, padaryti viešoje vietoje, nebuvo korektiški ir atitinkantys moralės normas. Tyrimo metu apklausti kai kurie bažnyčioje buvę žmonės nurodė pasijutę pažeminti ir šokiruoti, jų teigimu, toks būdas reklamuotis nėra tinkamas“, – rašoma pranešime.

Kaltinamajame akte nurodoma, kad reklaminės akcijos organizatoriai ir vykdytojai tyčia, sąmoningai rengėsi sutrikdyti religines apeigas būtent šioje bažnyčioje, gausiai lankomoje lenkų tautybės tikinčiųjų.

Anot prokuratūros, savo veiksmais jie „galimai viešai pasityčiojo iš laisvės išpažinti ir praktikuoti katalikų religiją“.

Už trukdymą atlikti religines apeigas ar iškilmes gali būti baudžiama viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus regiono apylinkės teismo Šalčininkų rūmams.

Pernai spalį prokuratūra skelbė ikiteisminį tyrimą nutraukianti, nes nenustatyta, kad padaryta nusikalstama veika, tačiau konstatuota, jog reklaminės akcijos organizatoriams ir atlikėjams galėtų būti taikoma administracinė atsakomybė.

Tuomet prokurorai konstatavo, kad aktorių veiksmai nebuvo nukreipti prieš religinės bendruomenės narių teisę dalyvauti religinėse apeigose, jų tikslas buvo ne sutrikdyti mišias, o suplanuota komercinio renginio reklama.

Nurodyta, kad aktorių veiksmai nebuvo korektiški ir atitinkantys moralės normas, tačiau jais nebuvo rodoma didelė nepagarba aplinkiniams, nebuvo akivaizdžiai pažeisti visuomenės interesai.

Vėliau aukštesnysis prokuroras panaikino sprendimą nutraukti šį ikiteisminį tyrimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Vardas

NUO DIEVO TEISINGUMO NEIŠSISUKS NEI VIENAS IŠGAMA

TvartelioZinios

Vat jeigu butumete kapinese atlike toki spektakli taip tada jie nieko negaletu pasakyti, nes kapines nepriklauso sukrustai vatikano lervu ir isgamu sektai, jos yra viesos

TvartelioZinios

Reikalau, ant triju kryziu kalno pastatyti dideli ZERO ZENKLA
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS