Teismui perduota jauno vyro nužudymo byla: buvo nušautas kilus konfliktui taksi automobilyje | Diena.lt

TEISMUI PERDUOTA JAUNO VYRO NUŽUDYMO BYLA: BUVO NUŠAUTAS KILUS KONFLIKTUI TAKSI AUTOMOBILYJE

  • 0

Teismui perduota baudžiamoji byla dėl pernai liepą Vilniaus rajone nužudyto jauno vyro, antradienį pranešė sostinės policija.

Pasak policijos, vienu šūviu nušauto 1998 metais gimusio romų tautybės vyro kūnas pernai liepos 22 dienos rytą buvo rastas ant kelio Rastinėnų kaime.

Vilniaus apskrities Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnų atlikto ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad jauno vyro mirtimi pasibaigęs konfliktas prasidėjo liepos 21-osios vakarą, kai du neblaivūs romų tautybės vaikinai Vilniuje, prie naktinės parduotuvės, neatsiklausę įsėdo į stovintį taksi automobilį ir vairuotojui liepė juos vežti į Rastinėnų kaimą.

Taksi automobilyje tuo metu sėdėjo ir vairuotojo pažįstamas, kurį taksistas ketino vežti namo.

Vienam iš keleivių nusprendus automobilyje užsirūkyti, nors vairuotojas tai draudė, tarp vyrų kilo konfliktas. Taksistas tuomet sustabdė automobilį ir liepė visiems išlipti.

„Tyrimo duomenimis, konfliktas tęsėsi apie kelias minutės lauke, kai vairuotojo pažįstamas iššovė kelis kartus iš su savimi turėto dujinio pistoleto į taksi keliavusius romus. Vienas iš jų krito ant žemės, o kitas nubėgo gyvenvietėje stovinčio namo link“, – rašoma policijos pranešime.

Įtariama, kad išsigandę taksi vairuotojas ir šaulys sėdo į automobilį ir nuvažiavo, galbūt manydami, kad vaikiną sužeidė ne mirtinai, o pataikė tik į koją.

Policijos teigimu, apie tai, kad žmogus buvo nušautas, vairuotojas ir jo pažįstamas iš žiniasklaidos sužinojo tik praėjus parai.

Tuo metu, į nugarą sužeistas kitas vaikinas paskambino pagalbos telefonu ir pranešė apie įvykį, tačiau negalėjo paaiškinti nei kur jis yra, nei kur vyko konfliktas.

Nustatę pranešėjo buvimo vietą pareigūnai atvyko pas jį, tačiau važinėjant po apylinkes vaikinas negalėjo nurodyti konflikto vietos, tad nužudytojo kūnas buvo rastas tik apie devintą ryto.

Įvykio vietoje pareigūnai taip pat rado septynias šovinių tūteles, vieną neiššautą šovinį ir kitų reikšmingų objektų.

Vėliau nustatyta, kad šūvius paleidęs vyras su savimi turėjo maišelį, kuriame buvo du dujiniai pistoletai „Zoraki“ su šovinių dėtuvėmis ir šoviniais.

„Po atlikto objektų tyrimo buvo nustatyta, kad abu pistoletai buvo be pertvarų, garsiniai šoviniai perdaryti, juose buvo įstatytos grankulkės“, – pažymėjo policija.

Ginklus taksistas su šauliu vėliau nuvežė į pastarojo darbo vietą Gariūnų turgavietėje, kur juos slapstyti padėjo kaltinamojo bendradarbiai.

Ikiteisminio tyrimo dėl nužudymo metu taip pat išaiškinti ir kiti nusikaltimai – neteisėtas disponavimas ginklais ir šaudmenimis, nepranešimas apie nusikaltimą, nusikaltimo slėpimas, fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas.

Iš viso dėl dešimties nusikalstamų veikų įtarimai pareikšti penkiems asmenims.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavo Vilniaus apygardos prokuroras.

Bylą nagrinės Vilniaus apygardos teismas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS