Teismui perduota tėvo sudeginimu Trakuose kaltinamų jaunuolių byla | Diena.lt

TEISMUI PERDUOTA TĖVO SUDEGINIMU TRAKUOSE KALTINAMŲ JAUNUOLIŲ BYLA

Vilniaus apskrities sunkių nusikaltimų kriminalinė policija baigė tirti baudžiamąją bylą dėl kovą Trakuose nužudyto vyro – teismui perduoti nužudymu kaltinami du jo sūnūs.

18-kos ir 20 metų jaunuoliai kaltinami savo tėvo nužudymu kankinant ar kitaip itin žiauriai bei turto sunaikinimu, pranešė policija.

Kovo 2-osios vakarą, pie 23.20 val., pareigūnai gavo pranešimą, kad Trakų mieste, Užtrakio gatvėje, automobilių stovėjimo aikštelėje, užgesinus degantį mikroautobusą „Ford Transit“, jo krovinių skyriuje buvo rastas apdegęs, vyriškos lyties, nenustatytos tapatybės lavonas.

Dėl šio įvykio Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai atliko ikiteisminį tyrimą.

Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnams atlikus ikiteisminio tyrimo ir kriminalinės žvalgybos veiksmų visumą, pavyko greitai nustatyti žuvusiojo vyro tapatybę bei šį nusikaltimą padariusius asmenis.

Dėl šio nusikaltimo padarymo policijos pareigūnai sulaikė du vaikinus. Manoma, kad įtariamieji pagal iš anksto parengtą planą apie 22.05 val. Trakuose, namo kieme nužudė savo 49 metų tėvą. Bandydami paslėpti nusikaltimą, kūną bandė sudeginti automobilyje, nuveždami į atokesnę aikštelę.

Vaikinai buvo sulaikyti, kai bandė pasislėpti ir išvažiuoti iš Vilniaus miesto.

Vienas jų buvo sulaikytas Vilniaus oro uoste, jis jau buvo įsigijęs lėktuvo bilietą į užsienio šalį, kitas sulaikytas Panevėžio mieste.

Abiem vaikinams Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir jį kontroliavo Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Šis ikiteisminis tyrimas šių metų rugpjūčio mėnesio pradžioje buvo perduotas į teismą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS