Tris jaunuolius girtam pražudžiusiam recidyvistui – šešeri metai kalėjimo | Diena.lt

TRIS JAUNUOLIUS GIRTAM PRAŽUDŽIUSIAM RECIDYVISTUI – ŠEŠERI METAI KALĖJIMO

  • 2

Tris jaunuolius Šalčininkų rajone pražudžiusiam neblaiviam vairuotojui skirta šešerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Kaip antradienį pranešė prokuratūra, Vilniaus regiono apylinkės teismo Šalčininkų rūmų nuosprendžiu Šalčininkų rajono gyventojas E. B. pripažintas kaltu pažeidęs kelių eismo saugumo taisykles ir sukėlęs eismo įvykį, per jį žuvo trys žmonės, dar du asmenys buvo sužaloti.

Teismas anksčiau jau devynis kartus už įvairias nusikalstamas veikas teistam vyrui, gimusiam 1999 metais, skyrė galutinę subendrintą šešerių metų ir 40 dienų laisvės atėmimo bausmę.

Išėjęs į laisvę jis penkerius metus negalės vairuoti kelių transporto priemones.

Tragiška avarija įvyko ankstų 2022 metų spalio 28-osios rytą miško kelyje Šalčininkų rajone.

Automobiliui „Audi A6“, kuriuo važiavo šeši asmenys, atsitrenkus į medį, žuvo trys žmonės – 16-kos ir 23-ejų metų jaunuoliai bei 21 metų mergina.

Per avariją buvo sunkiai sutrikdyta automobilio keleivio, gimusio 1993 metais, sveikata, nesunkius sužalojimus patyrė tuo pačiu automobiliu važiavusi 2004 metais gimusi mergina, į gydymo įstaigą dėl sužalojimų buvo pristatytas ir 1999 metais gimęs vyras.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir valstybinį kaltinimą byloje palaikė Vilniaus apylinkės prokuratūros prokuroras, tyrimą atliko Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų valdybos pareigūnai.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad automobilį vairavo Šalčininkų rajono gyventojas E. B., gimęs 1999 metais.

Bylos duomenimis, jis neturėjo teisės vairuoti transporto priemones, pažeidė Kelių eismo taisyklių reikalavimus, nepasirinko saugaus greičio bei neįvertino važiavimo sąlygų.

Važiuodamas keliu su šlapia žvyro danga, vyras nesuvaldė automobilio, kuris nevaldomas kirto priešpriešinio eismo juostą ir atsitrenkė į medį.

Vairuotojo kraujyje buvo nustatyta 0,28 promilės alkoholio koncentracija.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

... ???

ar ne laikas gražinti mirties bausme už tokius baisius nusikaltimus ...

elena

ir tik tiek gavo idomu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS