Už važiuojančią „Audi 80“ vilniečiui gresia laisvės atėmimas net iki trejų metų | Diena.lt

UŽ VAŽIUOJANČIĄ „AUDI 80“ VILNIEČIUI GRESIA LAISVĖS ATĖMIMAS NET IKI TREJŲ METŲ

Šalčininkų kontrolės punkte pasieniečiai sulaikė į Baltarusiją vykusį vilnietį. Jis pateikė, įtariama, suklastotą vairuoto 25 metų senumo automobilio „Audi 80“ techninės apžiūros dokumentą, informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba. 

Pirmadienį VSAT Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pareigūnai Šalčininkų pasienio kontrolės punkte patikrino iš Lietuvos į Baltarusiją išvažiuojančio automobilio „Audi 80“ lietuviškais numeriais ir jo vairuotojo, 44 metų Vilniaus gyventojo, dokumentus.

Tarp jų vilnietis pasieniečiams pateikė ir esą šiam automobiliui išduotą galiojančią techninės apžiūros rezultatų kortelę. Naudodamiesi duomenų bazėmis pasieniečiai nesunkiai nustatė, kad iš tikrųjų 1988 m. pagamintam „Audi 80“ nėra atlikta techninė apžiūra. Detaliau patikrinus vairuotojo turimą dokumentą paaiškėjo, kad jis, įtariama, suklastotas.

Dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu VSAT Varėnos rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Po apklausos vairuotoją pasieniečiai paleido. Automobilis „Audi 80“ saugomas Tribonių užkardoje.

2013 m. VSAT pareigūnai iš viso išaiškino 7 atvejus, kai Lietuvos sieną vairuotojai bandė kirsti su suklastotais automobilių techninės apžiūros dokumentais. Tarp jų buvo po 3 Lietuvos ir Rusijos piliečius bei moldavas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS