V. Gapšio advokatas apskundė nuosprendį „MG Grupės“ byloje | Diena.lt

V. GAPŠIO ADVOKATAS APSKUNDĖ NUOSPRENDĮ „MG GRUPĖS“ BYLOJE

  • 3

Laisvės atėmimo bausmę atliekančio parlamentaro Vytauto Gapšio advokatas trečiadienį Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT) apskundė jam paskelbtą nuosprendį  „MG Grupės“, anksčiau besivadinusios „MG Baltic“, politinės korupcijos byloje.

Kaip trečiadienį pranešė LAT, gautas Seimo nario gynėjo advokato kasacinis skundas, kuriuo prašoma panaikinti Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendį dalyje dėl V. Gapšio ir palikti galioti išteisinamąjį Vilniaus apygardos teismo nuosprendį.

Pats parlamentaras dar lapkritį apskundė Lietuvos apeliacinio teismo nuosprendį.

Lietuvos apeliacinis teismas dėl kyšininkavimo ir prekybos poveikiu pernai lapkritį V. Gapšiui skyrė puspenktų metų laisvės atėmimo bausmę, jis šiuo metu kali Kauno kalėjime.

Politikui taip pat penkeriems metams atimta teisė būti išrinktam ar paskirtam į visas valstybės ar savivaldybių institucijų ir įstaigų, įmonių ar nevalstybinių organizacijų renkamas ar skiriamas pareigas.

Įsiteisėjus apkaltinamajam nuosprendžiui, Seimas balsavo dėl V. Gapšio mandato panaikinimo, tačiau nepavyko surinkti ne mažiau kaip 85 balsų, palaikančių tokį sprendimą.

Apeliacinis teismas konstatavo, kad buvęs koncerno „MG Baltic“ (dabar „MG grupė“) viceprezidentas Raimondas Kurlianskis prašė V. Gapšio, pasinaudojant Seimo nario padėtimi ir įtaka bendrapartiečiams, paveikti kitus valstybės tarnautojus – tuometinę Seimo pirmininkę, Darbo partijos frakcijos Seime narius, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vadovybę ir narius bei žemės ūkio ministrę, – kad šie vykdydami įgaliojimus teisėtai ir neteisėtai veiktų taip, kaip prašė R. Kurlianskis.

Kaip skelbė teismas, už tai susitarta dėl neteisėto atlygio – užmaskuotų kyšių, kurie, V. Gapšiui pažadėjus paveikti prašomus asmenis ir pačiam atlikus R. Kurlianskio pageidaujamus veiksmus, gauti kaip papildoma 12,1 tūkst. eurų nuolaida Darbo partijos politinei reklamai bei 15 tūkst. eurų parama viešajai įstaigai „Meno ir sporto projektai“.

Šioje politinės korupcijos byloje kaltais pripažinta ir Darbo partija, Liberalų sąjūdis, koncernas „MG grupė“, R. Kurlianskis, buvę Seimo nariai Eligijus Masiulis, Gintaras Steponavičius, Šarūnas Gustainis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jis sėdės ilgai, nes

Niri vus iš naujo skųsti, ieškoti teisybės. Labai iš to orasigyvens jo advokatas, o prokuroras, kuris priskirtas jo bylai, užsidirba kyšių tiek, kad nebeapžios. Gapšys oasiligis nuo viso šito, taip pat tikėtina, jau yra narkomanas, toliau bus tik vegetacija kalėjime .

Cinikai

nerimsta...

Nuomonė

Panašu, labai politinė byla. Bet jei advokatas nuolat darys aoskundimus, įkalintajam tik ilgęs įkalinimo laikas, nes viskas bus skaičiuojama nuo pradžių, neužskaitys jau atsėdėto laiko. Taip pat išleis daug pinigų advokatui, nes jis neša kyšius visada ir prokurorui, nuo jo priklauso visa eiga. Tiesiog protingiau tyliai atsidėti, kai gražiai elgsis, išleis anksčiau. Kaliniai nėra blogi žmonės, jie supras, kad šitas yra auka.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS