Vaikus Neryje galimai nuskandinusios mamos byloje – svarbi ekspertų išvada | Diena.lt

VAIKUS NERYJE GALIMAI NUSKANDINUSIOS MAMOS BYLOJE – SVARBI EKSPERTŲ IŠVADA

  • 11

Moteris, įtariama rudenį Vilniuje Neries upėje nuskandinusi savo vaikus, negalėjo suvokti savo veiksmų, jai būtinas gydymas, sako ekspertai.

„Nustatyta liga, ekspertai mano, kad jai būtina taikyti priverčiamąsias medicinos poveikio priemones. Ji nusikaltimo padarymo metu negalėjo suprasti savo veiksmų ir jų valdyti“, – BNS ketvirtadienį sakė bylos tyrimą kontroliuojantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Gintas Vaičiūnas.

Moteris toliau gydoma Rokiškio psichiatrijos ligoninėje sustiprinto stebėjimo sąlygomis, tokį režimą ekspertai rekomenduoja taikyti įtariamajai ir toliau.

Pasak prokuroro, toliau procesas vyks dėl medicininių poveikio priemonių taikymo.

Jeigu bus pripažinta, kad ji padarė nusikalstamą veiką, bus ne bausmė skiriama, o taikoma medicinos priemonė, kurią ekspertizės akte nurodė ekspertai.

„Buvo procesas atliekamas bendra tvarka, kai gavom ekspertizės aktą, procesą atliekame dėl priverčiamųjų medicinos priemonių taikymo. Byla bus perduota teismui dėl medicinos priemonių taikymo. Teismas aiškinsis, ar buvo padaryta nusikalstama veika, ar būtent ji padarė. Jeigu bus pripažinta, kad ji padarė nusikalstamą veiką, bus ne bausmė skiriama, o taikoma medicinos priemonė, kurią ekspertizės akte nurodė ekspertai. Tikriausiai ji ir toliau bus gydoma Rokiškio psichiatrijos ligoninėje“, – sakė prokuroras.

Skyrus gydymą, teismas paprastai kas pusę metų peržiūri medikų pateiktą informaciją ir vertina, ar žmogui toliau reikalingas priverstinis gydymas ir kokiomis sąlygos jis turi vykti.

Ekspertams buvo pavesta atsakyti į klausimus, ar moteris serga psichikos liga, ar gali suvokti savo veiksmus bei juos valdyti.

Moteris yra įtariama savo vaikų nužudymu po to, kai rugsėjo pradžioje Vilniuje, Verkių gatvėje, Neries upėje pastebėta neadekvačiai besielgianti moteris ir vandenyje skęstanti dar trejų metų neturinti mergytė, ji mirė gaivinama medikų.

Taip pat vandenyje rasta kita nuskendusi dar metukų nesulaukusi mergaitė.

Tuomet skelbta, jog 36-erių įtariamoji norėjo nusižudyti upėje ir skandino savo vaikus.

Po šios tragedijos, medikai, politikai, visuomenininkai ėmė diskutuoti apie pagalbą pagimdžiusioms mamoms, o Sveikatos apsaugos ministerija inicijavo pagalbos nėščiosioms ir pagimdžiusioms moterims stiprinimo priemones.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Cha

Sakiau is kart, kad mentai neleis jos teist ir bus nustumta ant psichiskai nesveikos... Jonaitiene irgi gal nesuvoke, bet nuteise :)

psd vezdu per galva

elektriku aferistu abonementa....siuksliu rinkleva...brangu mokama parkinga namuose ir prie darbo ... vakcyna... vsio...uztenka ka normalus imtu savo vaikus i suline metyt

Pas mus,

psichiatrijoje,viskas paprasta. Kas pirmas uzsivilko chalata - tas ir gydytojas!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS