Vaizdo įrašas apie I. Molotkovo pabėgimą su automatu kol kas neviešinamas | Diena.lt

VAIZDO ĮRAŠAS APIE I. MOLOTKOVO PABĖGIMĄ SU AUTOMATU KOL KAS NEVIEŠINAMAS

  • 1

Ikiteisminį tyrimą atliekantys prokurorai kol kas nesutinka viešinti vaizdo įrašo, užfiksavusio lapkričio pabaigoje įvykusį automatą „Kalašnikov“ pagrobusio Igorio Molotkovo pabėgimą iš Policijos komisariato kiemo Vilniuje.

Generalinė prokuratūra aiškina, jog kol kas baigta tik viena ikiteisminio tyrimo dalis, kuri buvo susijusi su I.Molotkovo veiksmais. Tuo tarpu Švenčionių rajono policijos kelių pareigūnų veiksmai, kurių ginklą I.Molotkovas buvo pagrobęs, dar tiriami, todėl ir įrašas kol kas negali būti pateiktas susipažinti visuomenei.

„Prokurorė tai motyvuoja tuo, kad ta tyrimo dalis susijusi su pareigūnais yra dar nebaigta, ji yra išskirta iš tos bylos ir, kaip suprantate, pareigūnų veiksmai susiję su tuo, kas matoma įrašuose. Kadangi tai dar nebaigta (tirti), prokurorės sprendimas yra kol kas neviešinti (vaizdo įrašo)'“, - BNS penktadienį sakė Generalinės prokuratūros atstovė Elena Martinonienė.

Anksčiau prokuratūra yra žadėjusi, jog atsižvelgiant į didžiulį rezonansą, visuomenei bus suteikta galimybė pamatyti policijos komisariato apsaugos kamerų užfiksuotą vaizdo įrašą, kai tik bus baigtas tyrimas.

Anot E.Martinonienės, ikiteisminiame tyrime dėl Švenčionių rajono policijos komisariato policijos pareigūnų galimo tarnybos pareigų neatlikimo įtariamųjų kol kas nėra.

„Kol kas jokie įtarimai nepareikšti niekam, nes iš principo buvo siekis išsiaiškinti su ginklais primiausia, o dabar gal daugiau dėmesio bus (tyrimui dėl pareigūnų). Ta prasme, viskas eigoje“, - BNS sakė E.Martinonienė.

Penktadienį Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai Vilniaus apygardos teismui perdavė nagrinėti lapkričio pabaigoje iš policijos automobilio automatą pagrobusio Igorio Molotkovo baudžiamąją bylą.

Kaip pranešė Generalinė prokuratūra, vyras kaltinamas šaunamojo ginklo pagrobimu panaudojant psichinį smurtą bei neteisėtu jo gabenimu. Taip pat jis kaltinamas, kad naudodamas psichinę prievartą reikalavo, jog valstybės tarnautojai atliktų veiksmus jo naudai.

Prokuratūros duomenimis, šių metų lapkričio 19 dieną du Švenčionių rajono policijos komisariato pareigūnai po ilgų klaidžiojimų po sveikatos priežiūros įstaigas, esančias Vilniuje, vežė 1991 metais gimusį kaltinamąjį I.Molotkovą atgal į Švenčionių policijos areštinę, tačiau gavę papildomą užduotį, užvažiavo į Vilniaus miesto šeštąjį policijos komisariatą. Kaltinamajam rankos priekyje buvo surakintos antrankiais, automobilio galinės durelės iš vidaus užblokuotos.

Policijos pareigūnai trumpam išlipo iš automobilio, o I.Molotkovas, pasinaudodamas esama situacija, pagrobė automobilio priekyje paliktą automatinį ginklą su šovinių dėtuve. Policijos pareigūnas, priėjęs prie galinių mašinos durelių ir jas atidaręs, pamatė į save nukreiptą ginklą. Kaltinamasis reikalavo, kad policijos pareigūnas nekeltų sąmyšio ir sėstų į automobilį. I.Molotkovas grasino panaudoti ginklą, jeigu nebus vykdomas jo reikalavimas. Netrukus prie automobilio priėjo ir kitas policijos pareigūnas, tačiau ir jam grasindamas ginklu kaltinamasis pareikalavo sėstis į automobilį.

Policijos pareigūnai, matydami realų pavojų savo gyvybėms, pasitraukė nuo automobilio, o kaltinamasis, išlipęs iš jo per priekines duris, pabėgo.

Kaltinamojo paieškai buvo mestos didžiulės policijos pajėgos, tą vakarą bėglio ieškojo apie 3 tūkst. pareigūnų, pasitelktas pasieniečių sraigtasparnis, budėjo policijos antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“. Jis po penkių valandų rastas savo namuose.

Po I.Molotkovo pabėgimo apie atsistatydinimą pranešė vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis, kuris sulaukė prezidentės Dalios Grybauskaitės kritikos tiek dėl įvykusio incidento, tiek dėl netinkamo valstybės vadovų informavimo apie paieškos operaciją. Vėliau po pokalbio su premjeru Algirdu Butkevičiumi S.Skvernelis apsisprendė likti poste.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

todel

ir neviesinamas kad tai buvo samoningai sukurtas /spektaklis/ tik nezinia /kieno ir kam/?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS