Vilniaus klinikinės ligoninės gydytojui už kyšininkavimą skirta 46 tūkst. eurų bauda | Diena.lt

VILNIAUS KLINIKINĖS LIGONINĖS GYDYTOJUI UŽ KYŠININKAVIMĄ SKIRTA 46 TŪKST. EURŲ BAUDA

  • 5

Vilniaus miesto klinikinės ligoninės gydytojui už kyšininkavimą teismas skyrė 46,6 tūkst. eurų baudą, antradienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), atlikusi tyrimą šioje byloje.

Bylos duomenimis, Vilniaus miesto klinikinės ligoninės gydytojas A. S. 2021 metų rugsėjo–gruodžio mėnesiais savo naudai reikalavo ir priėmė 1,4 tūkst. eurų kyšių iš devynių pacientų už medicininių paslaugų atlikimą.

Vilniaus miesto apylinkės teismas pripažino šį gydytoją kaltu dėl visų kyšininkavimo epizodų ir skyrė minėtąją baudą.

Šioje byloje smulkiu kyšininkavimu buvo kaltinamas ir Vilniaus miesto klinikinės ligoninės gydytojas A. R. Jis teismo sprendimu išteisintas kaip nepadaręs nusikalstamos veikos turinčios baudžiamojo nusižengimo požymių.

Taip pat šioje byloje papirkimu buvo kaltinami du asmenys, bylos duomenimis, medikams davę kyšius. Teismas vieną asmenį atleido nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą ir baudžiamąją bylą jo atžvilgiu nutraukė. Kitas asmuo dėl papirkimo buvo išteisinti nustačius, jog šis nepadarė veikos, turinčios baudžiamojo nusižengimo požymių.

Pasak STT, tai jau paskutinė teismo išnagrinėta baudžiamoji byla dėl kyšininkavimo Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje.

Šį ikiteisminį tyrimą Specialiųjų tyrimų tarnybos Pranešimų nagrinėjimo skyrius pradėjo 2021 metų rudenį, gavęs paciento pareiškimą apie reikalaujamą kyšį.

Tyrimo metu įtarimai dėl kyšininkavimo buvo pareikšti šios ligoninės buvusiam vadovui Narimantui Markevičiui bei dar septyniems gydytojams. Buvo nustatyta, kad Vilniaus miesto klinikinės ligoninės gydytojai reikalaudavo ir priimdavo iš pacientų kyšius už medicininių paslaugų suteikimą, operacijų atlikimą. Kyšių sumos siekė nuo 100 iki 400 eurų už medicininę paslaugą.

Buvęs Vilniaus miesto klinikinės ligoninės vadovas, chirurgas N. Markevičius ir dar trys gydytojai teismo baudžiamaisiais įsakymais buvo pripažinti kaltais dėl kyšininkavimo. Iš viso teismo jiems skirtų baudų suma siekė 85 tūkst. eurų.

Du medikai nuo baudžiamosios atsakomybės buvo atleisti pagal laidavimą, jie į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą sumokėjo po 1500 eurų. Iš viso buvo konfiskuota iš nusikalstamos veikos kaip kyšiai gauti beveik 4 tūkst. eurų.

Atliekant ikiteisminį tyrimą buvo apklausti 39 pacientai. 24 iš jų prisipažino davę kyšį, jie buvo atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą. 12 pacientų patys pranešė apie iš jų reikalautą kyšį, vieno paciento atžvilgiu ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

elena

toks gydytojas turetu visai nedirbti tokio darbo

Grazu,

ka sakyti. Mums geriausia dovana- Jusu sypsena,tad sypsokimes abipusiai

tai

kiek dabar duoti, kad bauda pdengti.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS