Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjui D. Grizickui skirtas papeikimas | Diena.lt

VILNIAUS MIESTO APYLINKĖS TEISMO TEISĖJUI D. GRIZICKUI SKIRTAS PAPEIKIMAS

Netinkamai pareigas atlikusiam Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjui Dainiui Grizickui skirtas papeikimas.

Teisėjų garbės teismas penktadienį paskelbė, kad teisėjo elgesys nagrinėjant bylas traktuotinas kaip aiškiai aplaidus savo pareigų atlikimas, prieštaraujantis teisingumo vykdymo interesams, todėl pripažintinas žeminančiu teisėjo vardą ir kenkiančiu teismo autoritetui.

Teisėjų garbės teismas konstatavo, kad D. Grizickas pažeidė Teisėjų etikos kodekso įtvirtintas normas ne kartą tinkamai neatlikdamas teisėjo pareigų, tai pat neorganizuodamas savo profesinės veiklos taip, kad bylos būtų išnagrinėtos per kuo trumpesnį laiką.

„Teisėjų garbės teismo vertinimu, teisėjo Dainiaus Grizicko elgesys neatitinka teisėjo profesinio elgesio standartų savo pareigas atlikti nepriekaištingai, laiku ir profesionaliai, gilintis į nagrinėjamų bylų esmę, vengti skubotumo ir paviršutiniškumo. Taip pat nevilkinti teismo proceso, laikytis pagarbos žmogui principo reikalavimų, gerbti žmogų, jo teises ir laisves“, – rašoma Nacionalinės teismų administracijos pranešime.

Šiam teisėjui gegužės 30 dieną drausmės bylą iškėlė Teisėjų etikos ir drausmės komisija už Teisėjų etikos kodekse įtvirtintų pagarbos žmogui, pavyzdingumo ir pareigingumo principų pažeidimus, padarytus atliekant savo tiesiogines teisėjo pareigas – nagrinėjant bylas.

Raštus dėl teisėjo elgesio komisijai pateikė Vilniaus apygardos prokuratūra ir Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininkė.

Teisėjų garbės teismo sprendimas per dešimt dienų nuo jo priėmimo gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Drausmės byla buvo nagrinėjama uždarame posėdyje.

D. Grizickas Vilniaus miesto apylinkės teisme nagrinėja administracines ir baudžiamąsias bylas, teisėjo pareigas jis eina nuo 2011 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tokius ,,teisejus,,,[ aplamai tai jie visi iki vieno toki

patys] reikia saudyt ,o ne papeikimus dalint ---papeikima galima santechnikuj isrsssyt uz blogai atlikta darba , o po tokiu ,,teiseju ,,,-atlikto su atbulom rankom darbo -velkasi kruvos lavonu, isdraskytos seimos, ,sugadinti gyvenimai , vaikai isdalinti iskrypeliams ir t.t ir pan,,..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS