Vilniaus oro uoste sulaikytas Kongo pilietis su suklastotu dokumentu | Diena.lt

VILNIAUS ORO UOSTE SULAIKYTAS KONGO PILIETIS SU SUKLASTOTU DOKUMENTU

  • 1

Penktadienį Vilniaus oro uoste sulaikytas Kongo pilietis, kuris, kaip įtariama, pateikė suklastotą vokišką dokumentą, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Vilniaus oro uoste dirbantys pasieniečiai išvykimo salėje pastebėjo įtartiną vyrą, ketinusį reisu per Varšuvą vykti į Prancūziją. VSAT pareigūnai nevykdo nuolatinių Šengeno vidaus maršrutais vykstančių keleivių tikrinimų, tačiau turi teisę sustabdyti bet kurį keliautoją bei pareikalauti parodyti dokumentus.

Vyras pasieniečiams pateikė 36 metų Kongo piliečiui išduotą pasą, kuriame buvo vykimo per Vokietijos sieną spaudas. Užsienietis taip pat turėjo leidimą nuolat gyventi Vokietijoje.

Pastarasis dokumentas pasieniečiams ir sukėlė daugiausiai įtarimų. Pirminiais duomenimis, užsieniečio pateiktas leidimas – klastotė. Įtariama, kad padirbtas yra ir vokiškas sienos kirtimo spaudas.

Dėl dokumento suklastojimo bei disponavimo klastote ikiteisminį tyrimą pradėję Vilniaus rinktinės pareigūnai Kongo pilietį uždarė į areštinę. Sekmadienį Vilniaus rajono apylinkės teismas užsienietį leido suimti mėnesiui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Atgal

Siusti atgal i Konga.Begales siukciu,aferistu varo i Europa.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS