Vilniaus policija pradėjo administracinę teiseną dėl O. Šurajevo elgesio Seime | Diena.lt

VILNIAUS POLICIJA PRADĖJO ADMINISTRACINĘ TEISENĄ DĖL O. ŠURAJEVO ELGESIO SEIME

Vilniaus apskrities policija pradėjo administracinę teiseną dėl visuomenininko, komiko Olego Šurajevo elgesio antradienį Seime.

„Pradėta administracinė teisena dėl nedidelio viešosios tvarkos pažeidimo“, – BNS trečiadienį sakė Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

Pareigūnai tyrimą pradėjo įvertinę antradienį viešojoje erdvėje pasirodžiusį O. Šurajevo vaizdo įrašą, pranešė Vilniaus apskrities policija.

Pagal įstatymą necenzūriniai žodžiai ar gestai viešosiose vietose, įžeidžiamas kabinėjimasis prie žmonių, kiti tyčiniai veiksmai, kuriais siekiama pažeisti viešąją tvarką ir žmonių rimtį, užtraukia baudą nuo 30 iki 140 eurų.

O. Šurajevas Seime antradienį lankėsi ekonomikos ir inovacijų ministrei Aušrinei Armonaitei atsakant į Seimo narių klausimus dėl per Vilniaus knygų mugę pašalintos Sveikatos teisės instituto pandemijos valdymą kritikuojančios knygos reklaminės instaliacijos. Ji buvo pašalinta, kai į „Litexpo“ vadovybę dėl šios instaliacijos bei knygos kreipėsi O. Šurajevas.

Po A. Armonaitės pasisakymo O. Šurajevas Seime filmavo jo kritikuojamus parlamentarus, uždavinėjo jiems klausimus ir palydėjo komentarais.

Trečiadienį šį incidentą svarstant Seimo valdybos posėdyje, parlamento kancleris Modestas Gelbūda sakė, jog O. Šurajevo elgesį įvertinusi komisija, nagrinėjanti Seimo rūmų tvarkos pažeidimus, nusprendė neterminuotai apriboti galimybę jam patekti į Seimą.

Antradienį leidimą į Seimą O. Šurajevui išrašė A. Armonaitė.

Vadovybės apsaugos tarnyba teigė užfiksavusi kelis incidentus, susijusius su O. Šurajevu, kai jis buvo persisvėręs per balkoną, vėliau naudojo necenzūrinius žodžius, konfliktavo su parlamentarais. Vis dėlto nusiskundimų jo lankymosi metu tarnyba teigė negavusi, jų sulaukta tik O. Šurajevui išvykus.

Rašyti komentarą
Komentarai (33)

Ką jūs čia kliedite, kvailiai?

Tai baudžimoji, o ne administracinė teisė!

...

Vatnyka nubaus

Klaiku,ingrida pasisveikino su juo rode tv

sakoma pasakyk kas tavo draugai ,,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS