Vilniaus rajone į kelią išbėgus elniui įvyko dvi avarijos | Diena.lt

VILNIAUS RAJONE Į KELIĄ IŠBĖGUS ELNIUI ĮVYKO DVI AVARIJOS

Vilniaus rajone tamsiu metu į kelią išbėgus elniui, įvyko dvi avarijos, nukentėjo vienas žmogus.

Kaip pranešė policija, sekmadienio vakarą, apie 21.12 val., Riešės viensėdyje, magistraliniame kelyje A2 Vilnius–Panevėžys, esant šlapiai kelio dangai,  automobilis „Honda CR-V“, vairuojamas 67 metų vyro, susidūrė su į kelią įbėgusiu elniu.

Ta pačia kryptimi važiavęs automobilis „KIA RIO“ užvažiavo ant važiuojamoje kelio dalyje gulėjusio gyvūno ir dar atsitrenkė į atitvarus.

Nukentėjo automobilio „KIA“ 43 metų vairuotoja, 17 metų ir 46-erių keleiviai nenukentėjo.

Sekmadienį Lietuvoje iš viso įvyko 12 transporto priemonių susidūrimų su gyvūnais – susidurta su briedžiu, elniu, karve, stirnomis, šie įvykiai užregistruoti Anykščių, Jonavos, Kauno, Mažeikių, Molėtų, Raseinių, Šakių, Švenčionių, Varėnos, Vilniaus, Zarasų rajonuose.

Šiemet, pirminiais duomenimis, užfiksuoti 4,7 tūkst. susidūrimai su gyvūnais (26 proc. visų eismo įvykių). Iš jų įskaitinių įvykių – 24. Žuvo vienas žmogus. Iš viso sužeisti 28 žmonės. Penkiuose eismo įvykiuose sužeista po 2 žmones.

Susidūrimų su gyvūnais daugėja nuo 2017 metų. Jų skaičius per šešerius metus išaugo beveik dvigubai nuo 2 tūkst. 422 atvejų (2017 m.) iki 4 tūkst. 931 atvejo per metus (2022 m.).

Pastaruosius ketverius metus kelyje ant gyvūno užvažiuoja ar kitaip su juo susiduria apie 5 tūkst. vairuotojų.

Praeitą savaitę Lietuvoje vyko akcija „Dėmesys į kelią“, per ją buvo dalijami ultragarsiniai švilpukai, padedantys vairuotojams išvengti susidūrimo su laukiniais gyvūnais. 

Gairės: Vilniaus rajonas, elnias, dvi avarijos, avarija LT, susidūrimai su gyvūnais
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tai štai kaip atrodo

tundrinis ežiukas

!!!

Elniui pasimaišė žioplio automobilis. Ir kada pagaliau dašus, kad gyvūnai yra šeimininkai, o ne žmonės, kurie turi būti visada pasiruošę praleisti šeimininkus. Visi keliai turi apsauginę zoną, pakankamą pastebėti bėgantį gyvūną. Jei nesugebi tinkamai vairuoti, tai ir nevairuok, samdyk vairuotoją. Gyvūnai ne kulkos, juda ribotu greičiu. Tamsiu paros metu važiuok lėčiau, nes gali užvažiuoti ir ant žmonių, juk ne visur yra asfaltuoti kelkraščiai, net ir dienos metu labai pavojinga važiuoti dviračiu ar eiti pėsčiomis net ir miestų ribose. Ištisinė juosta būna ~30 cm nuo krašto, tad esi kaip mirtininkas, gali automobilis nuversti net oro gūsiu, jei didelis ir lekia greitai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS