Po gaisro nutrauktos pamokos sostinės Žemynos progimnazijoje | Diena.lt

PO GAISRO NUTRAUKTOS PAMOKOS SOSTINĖS ŽEMYNOS PROGIMNAZIJOJE

  • 1

Dėl degėsių kvapo, tvyrančio po naktį kilusio gaisro, trečiadienį Vilniaus Žemynos progimnazijoje nutrauktas ugdymo procesas, pranešė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamentas.

Tolesnės rekomendacijos dėl ugdymo proceso atnaujinimo bus pateiktos ketvirtadienį, gavus laboratorinių tyrimų rezultatus.

Centro Vilniaus departamentui trečiadienį pranešta, kad Vilniuje Žemynos progimnazijoje besimokantis mokinys skundžiasi galvos skausmu, nes šią naktį degė mokykla. Patikrinus informaciją Vilniaus apskrities priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje, paaiškėjo, kad trečiadienio naktį gautas pranešimas apie gaisrą Žemynos progimnazijoje: degė mokyklos rūsyje saugomos polistireno plokštės bei statybinės atliekos, gaisras užgesintas.

Visuomenės sveikatos centro specialistams nuvykus į progimnaziją, buvo juntamas degėsių kvapas, todėl rekomenduota nutraukti ugdymo procesą, kol nebus išsiaiškinta, ar mokyklos aplinkoje vaikams saugu būti.

Iki atvykstant specialistams, keletas progimnazijos mokinių kreipėsi į progimnazijos sveikatos kabinetą dėl galvos svaigimo ar pykinimo.

Pasak centro atstovų, yra rizika, kad mokyklos patalpų ore gali būti viršijama cheminių medžiagų koncentracija.

Iš ugdymo įstaigos išvykus visiems mokiniams, paimta oro mėginių, tyrimų rezultatai paaiškės ketvirtadienio rytą.

Ugdymo įstaigos administracijai nurodyta iki to laiko organizuoti patalpų paviršių valymą drėgnuoju būdu bei vėdinti klases ir koridorius sudarant skersvėjį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Laura

Aš žinau apie visa ta

SUSIJUSIOS NAUJIENOS