Vilnietė verslininkė įtariama neteisėtu praturtėjimu | Diena.lt

VILNIETĖ VERSLININKĖ ĮTARIAMA NETEISĖTU PRATURTĖJIMU

  • 1

Vilnietė ir jai priklausanti bendrovė įtariamos neteisėtai praturtėjusios 287 tūkst. eurų.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) ir Vilniaus apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl vilnietė ir jai priklausančios bendrovės, registruotos sostinės Antakalnio daugiabučiame name.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus informaciją, kad į naujai įsteigtos bendrovės, kuri deklaravo vykdanti visas Lietuvoje neuždraustas veiklas, banko sąskaitą pervedamos itin didelės pinigų sumos.

Išaiškinta, kad Vilniaus bendrovei, turinčiai tik vieną darbuotoją – direktorę, lėšas perveda Belize įsikūrusi lengvatinio apmokestinimo įmonė (ang. offshore).

Nustatyta, kad vos per vieną mėnesį į Vilniuje registruotos bendrovės sąskaitą iš šios Centrinės Amerikos valstybės, itin populiarios steigiant lengvatinio apmokestinimo įmones, buvo pervesta beveik 300 tūkst. eurų.

Sostinės daugiabučiame name registruotos bendrovės vadovė FNTT tyrėjams pateikė paskolos sutartį, pagrindžiančią galimą pinigų pervedimą iš lengvatinio apmokestinimo bendrovės.

Šioje sutartyje buvo nurodyta, kad Belize įsikūrusi bendrovė skolina 1 mln. eurų Vilniuje jokios veiklos dar nevykdančiai bendrovei, o pastaroji po kelerių metų juos turėtų sugrąžinti.

Įtardami, kad paskolos sutartis galėjo būti sudaryta fiktyviai, FNTT tyrėjai kreipėsi į užsienio teisėsaugos institucijas su teisinės pagalbos prašymais.

Kaip skelbia FNTT, gauti duomenys patvirtino, kad sutartis suklastota, o ją neva pasirašęs užsienio valstybės pilietis niekada tokio dokumento nepasirašė.

Tyrimas atskleidė, kad Belizo bendrovę ir jos sąskaitas valdė dabar jau miręs Vilniaus verslininkės sutuoktinis, kuris prieš porą metų buvo nuteistas už narkotikų kontrabandą iš Olandijos.

Įtariant, kad beveik 300 tūkst. eurų galėjo būti gauti nusikalstamu būdu, Vilniuje registruotos bendrovės vadovei buvo pareikšti kaltinimai dėl neteisėto praturtėjimo ir dokumentų klastojimo.

Pirmą kartą įtarimai neteisėtu praturtėjimu pareikšti ir juridiniam asmeniui – Antakalnio rajone registruotai bendrovei.

Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus miesto apylinkės teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pilietis

Keista ,kaip Lietuvos teisėsauga nesuima Mongolo našlės,ji juk turi buti bendrininkė,nes žinijo kuo vertėsi mongolas ir nepranese policijai, tokie skaitomi bendrininkais,ji dar atvaziavo pinigu kažkokiu ieškoti ,prisitesti.Keista.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS