Pasieniečiai sulaikė vilnietį: kontrabandą vežė automobilio slėptuvėse | Diena.lt

PASIENIEČIAI SULAIKĖ VILNIETĮ: KONTRABANDĄ VEŽĖ AUTOMOBILIO SLĖPTUVĖSE

  • 0

Lavoriškių punkte pasieniečiai sulaikė vilnietį, iš Baltarusijos automobilio „Renault Megane Scenic“ slėptuvėse gabenusį daugiau kaip tūkstantį pakelių kontrabandinių cigarečių.

Antradienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Lavoriškių kontrolės punkte pasieniečiai tikrino iš Baltarusijos įvažiavusį automobilį „Renault Megane Scenic“ lietuviškais valstybiniais registracijos numeriais.

Jį vairavęs 50 metų vilnietis VSAT pareigūnams pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės registracijos dokumentus. Pasieniečiams kilo įtarimų, kad mašina gali būti gabenamas nelegalus krovinys, todėl automobilis buvo patikrintas rentgeno įrenginiu.

Paaiškėjo, kad įvairiose ertmėse – posparniuose, po priekinėmis bei galinėmis sėdynėmis, bagažinės skyriuje – yra išslapstyta įvairių rūšių kontrabandinių cigarečių. Iš viso VSAT pareigūnai ištraukė 1190 pakelių cigarečių be akcizo ženklų.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką vilniečiui Lavoriškių pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Ją nagrinės Vilniaus apylinkės teismas. Už tai vairuotojui gresia bauda nuo 3,5 tūkst. iki 6 tūkst. eurų, taip pat gali būti konfiskuotas automobilis.

Vairuotojas paleistas jam įteikus šaukimą į teismą. „Renault Megane Scenic“ saugomas Lavoriškių užkardoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS