Dėl snygio – chaosas Vilniaus apskrityje: pareigūnams jau pranešta apie keliasdešimt eismo įvykių | Diena.lt

DĖL SNYGIO – CHAOSAS VILNIAUS APSKRITYJE: PAREIGŪNAMS JAU PRANEŠTA APIE KELIASDEŠIMT EISMO ĮVYKIŲ

Dėl sudėtingų oro sąlygų Vilniaus apskrityje – chaosas. Jau nuo ketvirtadienio ryto pareigūnai gavo keliasdešimt pranešimų apie eismo įvykius. Jie ragina vairuotojus rinktis ne maksimalų, o saugų greitį.

Sausio 20-ąją socialiniame tinkle „Facebook“ esančiose grupėse vilniečiai dalijasi nuotraukomis ir įrašais apie keblią situaciją gatvėse. Snygis ir slidi kelio danga vairuotojams kiša koją.

Kaip pranešama, sostinėje, Pramonės gatvės ir Linksmosios gatvės sankryžoje du autobusai stovėjo įjungę avarinius signalus ir trikdė eismą. Ozo gatvėje į įkalnę neužkilo sunkvežimiai, dėl to nusidriekė spūstis.

Nuo Kalviškių link Juodšilių vairuotojai taip pat strigo spūstyje. O Liepkalnyje važiuojantys link Rasų gatvės pastebėjo neveikiančius šviesaforus, todėl ragino vairuoti atsargiai ir stebėti ne tik kelio ženklus, bet ir šviesoforų signalus.

Kaip portalo diena.lt žurnalistams ketvirtadienį pasakojo Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) atstovė Julija Samorokovskaja, jau nuo ryto, maždaug 6 val., pareigūnai sulaukė keliasdešimties pranešimų apie eismo įvykius. Laimė, visi jie – techniniai, žmonės nenukentėjo.

8.41 val. vakariniame aplinkkelyje susidūrė trys automobiliai. Po minutės pareigūnai sulaukė pranešimo apie tai, kad kelyje Vilnius-Panevėžys nuo kelio nuslydo automobilis „Ford“. Paaiškėjo, kad 1982 metais gimęs vairuotojas dėl blogų oro sąlygų nepasirinko saugaus greičio. Taip pat būta pranešimų apie į kelio ženklus, atitvarus, šaligatvio bortelius atsitrenkusius automobilius.

9.48 val. Žirmūnų gatvėje automobilis susidūrė su troleibusu. 8.16 val. Kalvarijų gatvėje susidūrė du autobusai. Talino gatvėje pranešta apie nuslydusį nuo kelio automobilį, 10.03 val. Nemenčinėje į griovį taip pat nuvažiavo automobilis bei apvirto. O 10.16 val. į medį rėžėsi „Opel Astra“.

Ketvirtadienio rytą Vilniuje gausiai snigo. Manoma, kad snygis vėl iškris prieš vidurdienį, todėl pareigūnai vairuotojams pataria pasirinkti ne maksimalų, bet saugų greitį kelyje.

Pasak Lietuvos automobilių kelių direkcijos, sudėtingiausios eismo sąlygos rytinėje šalies dalyje bei Vilniaus, Trakų, Pakruojo ir Akmenės rajonuose. Čia valstybinės reikšmės kelių ruožai padengti pažliugusio arba šlapio sniego sluoksniu, vietomis susiformavęs plikledis.

Raseinių, Molėtų ir Trakų rajonuose puraus sniego sluoksnis vietomis siekia iki 10 cm. Vakariniuose šalies rajonuose eismo sąlygas sunkina šlapdriba.

Likusioje šalies dalyje pagrindiniai keliai daug kur šlapi, vietomis su pažliugusio ar prispausto sniego provėžomis. „Kelių priežiūra“ slidžius ir apsnigtus kelių ruožus valo ir barsto, tačiau vairuotojų prašo atsižvelgti į kelio dangos būklę ir meteorologines sąlygas bei rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai didžiojoje šalies dalyje išlieka provėžuoti, aplediję, slidūs, daug kur padengti puraus, pažliugusio ar prispausto sniego sluoksniu.

Pranešama, jog Vidurio Lietuvoje rytas be žymesnių kritulių, vakariniuose rajonuose šlapdriba, o likusioje šalies dalyje snygis. Aukščiausia oro temperatūra nuo 1 laipsnio šalčio iki 1 laipsnio šilumos.

GALERIJA

  • Dėl snygio – chaosas Vilniaus apskrityje: pareigūnams jau pranešta apie keliasdešimt eismo įvykių
  • Dėl snygio – chaosas Vilniaus apskrityje: pareigūnams jau pranešta apie keliasdešimt eismo įvykių
  • Dėl snygio – chaosas Vilniaus apskrityje: pareigūnams jau pranešta apie keliasdešimt eismo įvykių
Feisbuko grupės „Reidas Vilniuje“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS