Kaimynų namai – tarsi šunų parkai | Diena.lt

KAIMYNŲ NAMAI – TARSI ŠUNŲ PARKAI

Tarp klaipėdiečių vėl kilo konfliktas dėl šunų vedžiojimo ir bet kur paliekamų jų „dovanėlių“. Pykstama, kad šunys gamtinių reikalų vedami atlikti kaimyninių namų teritorijose. Kai kurios moterys įtaria, kad tai – dekoratyvinių augalų nugeibimo priežastis.

Viena diskusija apie šunų vedžiojimą kilo „Facebook“ grupėje „Paupiai. Klaipėda“. Gyventoja kreipėsi į kaimynus norėdama priminti, kad gatvės – tai ne parkai šunims.

„Gindulių gatvė (tikiu, daug kur taip) nėra parkas šunims pavedžioti, pasisioti ar pakakoti prie kiekvieno gyventojo namo. Jau buvo kalbėta, nėra skirtumo, susirenkate ar ne, kiekvienas šuo ateina ir žymisi savo šlapimu mūsų žolę ir augalus. Ravime, tvarkome, pjauname mes“, – rašė klaipėdietė.

Anot jos, šeimininkai su savo keturkojais specialiai perbėga gatvę ir leidžia šunims gamtinius reikalus atlikti kaimynų namų pievelėje arba pasižymėti teritoriją ant pas kaimynus pasodintų augalų.

„Tikrai taip ir yra. Po mano langais tas pats. Iš kitų gatvių atveda šuniukus ir mūsų pievelėje atlikinėja gamtinius reikalus. O kad taip aš atsivesčiau savo šuniuką į jūsų žaliuosius plotus? Patiktų?“ – teiravosi viena diskusijos dalyvių.

Kiti teigė, kad takelis šalia kelio yra skirtas pėstiesiems, tad šunis vedžioti ten galima. O pagrindinė problema esą ne tik šunų vedžiojimas į kaimynų kiemelius, bet ir ekskrementų nesurinkimas.

„Taip, vedžioti visur galima, bet šunų išmatas reikia susirinkti visur, taip pat ir parkuose, ne tik nuo šaligatvių ar pakiemiuose! Tai kodėl neleidžiate savo teritorijoje arba gyvenamose patalpose šunims teršti, o svetimame tai galima?“ – piktinosi kita moteris.

„Ne apie gatvę kalbama, o apie kaimynų žolynus. Nei jūs pirkote, nei pjovėte, nei tręšėte, nei ravėjote, nei mirštančius augalus keitėte. Kad į kiemą neinate, nereiškia, kad šalia kiemo galima dergti ir negerbti kaimynų“, – dar kartą konflikto priežastį priminė įrašo autorė.

Už šunų ekskrementų palikimą, vedžiojimą be pavadėlio arba vedžiojimą draudžiamose zonose asmuo gali gauti baudą nuo 30 iki 120 eurų, o nusižengus pakartotinai bauda gali siekti nuo 120 iki 230 eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Tai

Kaimynu zolynai jei neaptverti tvora galimai yra viešoje teritorijoje, šalia kiemo patis savavališkai prisuodina augalų ir kitiems aiškinama kad jie sugalvotų tokiu pat "veikėjų" taisyklių nesilaiko, nors patis net įstatymus pažeidinėja.

šunininkus pavadinsiu tikruoju vardu: išgamos

Tikrai nestebina kodėl atsiranda žmonių, kurie neapsikentę šitų išgamų šunėkų teroru palieka užnuodyts dešros. Reikėtų tokiose „pamėgtose“ vietose atvirai padėdi indą su mėsa ir dideliu užrašu: „užnuodyta“, o jau yra ar nėra ten nuodų, tegu debilai šunininkai spėlioja :)))

Tadas

O ko niekas nekniaukia kai automobiliai visur daugiabučių kiemuose ant žalios vejos ar gėlynų pastatomos tik ant šunų moka kniaukti o auto turėtojam bijo ka nors pasakyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS