Permainos: nebeliko Žvejybos uosto turgelio | Diena.lt

PERMAINOS: NEBELIKO ŽVEJYBOS UOSTO TURGELIO

Žvejybos uosto turgavietėje prasidėjo permainos – nebeliko lauko prekybos pavėsinių, ruošiamasi ir pastatų pertvarkai. Šį objektą, kuris priklausė bendrovei „Naujasis turgus“, prieš du mėnesius įsigijo automobilių verslu užsiimanti įmonė.

Žvejybos uosto turgavietė merdėjo jau keletą dešimtmečių. Jos administravimas buvo nuostolingas.

Bendrovės „Naujasis turgus“ vadovybė dar prieš kelerius metus buvo gavusi Klaipėdos savivaldybės tarybos kolegijos pritarimą šią prekyvietę parduoti.

„Naujojo turgaus“ vadovybė, administravusi turgavietę Minijos gatvėje 137A, užsakė galimybių studiją, kurią atlikę ekspertai nustatė, kad investuoti į šį objektą neapsimoka, optimaliausias sprendimas būtų parduoti prekybos paviljonus.

Juos įsigijęs pirkėjas gautų teisę disponuoti ir 26 arų dydžio sklypu, esančiu šalia jo. Gautus pinigus, pardavus šį objektą, planuota nukreipti į Naujojo turgaus infrastruktūros gerinimą.

Vos už kilometro yra Naujasis turgus, todėl nuspręsta šią teritoriją parduoti kitai veiklai.

Birželio viduryje pasirašyta Žvejybos uosto turgavietės pirkimo–pardavimo sutartis, objektą įsigijo automobilių verslu užsiimanti įmonė. Ji įsigijo 1971 m. statytus 117 kv. m ploto buvusio turgelio pastatus ir iš valstybės išsinuomojo šalia statinių esantį beveik 26 arų žemės sklypą.

„Prieš kelerius metus buvo atlikta galimybių studija ir nustatyta, kad neverta toje vietoje vystyti turgaus veiklos, nes vos už kilometro yra Naujasis turgus, todėl nuspręsta šią teritoriją parduoti kitai veiklai. Mes pardavėme tik nekilnojamąjį turtą, nes žemę ir mes nuomodavome iš Nacionalinės žemės tarnybos“, – teigė bendrovės „Naujasis turgus“ direktorius Viačeslavas Karmanovas.

Viačeslavas Karmanovas / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Žvejybos uoste esantis turgelis parduotas birželį. Sandorio sumos atskleisti nenorėta.

„Kur padėsime gautus pinigus už šį turgelį? Per pirmą šių metų pusmetį „Naujasis turgus“ patyrė 70 tūkst. eurų nuostolių. Taigi mums reikėtų padengti nuostolius, o likusius pinigus investuosime į mėsos paviljono šaldymo įrangos atnaujinimą. Rudenį pradėsime pirkimo procedūrą ir jau kitais metais įrangą atnaujinsime“, – paaiškino V.Karmanovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Chi

Kas ten bebūtų, vistiek blogiau jau nebus. Turėjom šiukšlyną, pripažinkit, per kurį net praeiti buvo šlykštu. Visgi ne koks stiklinis daugiaaukštis iškils..

Efa

Naujasis turgus patyre nuostoliu ,o kas toliau .....kodel ,pardave viena padengs nuostolius kitam .....audito reikia ......

Ugnė

O kada griausit Sulupes 11 bendrabučius? Jie tikra miesto gėda. Balkonai vos ne krenta zemen, žmonėms einant ant galvų. Pamatai namo supuvę, sienos pertrauke. Jų renovuoti net neapsimoka. Vienu žodžiu šiukšlynas ir samogonynas. Tus namus prieš 10 metų reikėjo griauti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS