Tikrins, ar klaipėdiečiai iškėlė trispalves | Diena.lt

TIKRINS, AR KLAIPĖDIEČIAI IŠKĖLĖ TRISPALVES

Vasario 16-ąją, Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, klaipėdiečiai turėtų nepamiršti virš namų iškelti trispalvių. Situaciją stebės tikrintojai, tačiau pabrėžiama, kad šiuo atveju svarbiausia ne kontrolė, o sąmoningumas.

Vasario 16-ąją, Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, klaipėdiečiai turėtų nepamiršti virš namų iškelti trispalvių. Situaciją stebės tikrintojai, tačiau pabrėžiama, kad šiuo atveju svarbiausia ne kontrolė, o sąmoningumas.

Lietuvos valstybės atkūrimo diena – viena iš progų, kada vėliavos turi plazdėti virš visų namų.

Iškelti jas visiems privaloma ir kovo 11-ąją – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, liepos 6-ąją – Valstybės (Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo) dieną.

Per likusias šventes ir atmintinas dienas trispalvės turi plevėsuoti virš pastatų, kuriuose įsikūrusios valstybinės institucijos, įstaigos, įmonės.

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai stebės, ar klaipėdiečiai iškėlė vėliavas. Pažeidėjams gresia įspėjimas arba bauda nuo 2 iki 8 eurų.

Kartą jau baustiems asmenims numatomos didesnės sankcijos. Jiems gresia bauda nuo 8 iki 17 eurų.

"Žinoma, šiuo atveju kontrolė nėra pats svarbiausias dalykas. Žmonės turi būti sąmoningi ir patys iškelti vėliavas", – komentavo Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Pasak jo, prieš kelerius metus pradėjus atidžiau stebėti, ar klaipėdiečiai iškelia vėliavas valstybinių švenčių metu, situacija buvo prasta.

Daugiausia pažeidimų buvo nustatoma privačių namų kvartaluose. Vėliavos būdavo iškeliamos tik ant vieno kito namo. Problemų nekilo dėl daugiabučių namų. Administratoriai pasirūpindavo, kad trispalvės plevėsuotų.

"Taikėme sankcijas ir padėtis pagerėjo. Dabar valstybinių švenčių metu kabo kur kas daugiau vėliavų", – komentavo vedėjas.

Pagal nustatytą tvarką vėliavos turi būti iškeliamos 7 val., o nuleidžiamos 22 val.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

haris

Ne vėliavoje esme,jeigu tauta prarado pasitikėjimą savo šalimi ,tai ir vėliavos nepadės.Manau beprotybė,reikalauti iškelti vėliavą.

!!!!!

o gal reiktų pabandyt kažką daryt, kad nereiktų meilę ir pagarbą tėvynei laužti grasinimais bausti..

mastau mastau

Tai Šventė, o ne kažkokia prievolė. Kiekvienas save gerbiantis Lietuvos pilietis turi iškelti vėliava, ja didžiuotis... Jei nekelia reikia nebausti, o atkreipti dėmesį tik reikia, kodėl nekelia, gal koks rusas - priešas, tada tokį von iš Lietuvos...O jei koks ptriotiškas seneliukas ar studenčiokas užmiršo, na ką čia bausi už tai, juk savi, gal užmaršūs ar ligoti...bet ne priešai kokie...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS