Kultūros ministerija S. Eidrigevičiaus centrui Panevėžyje skyrė 3 mln. eurų | Diena.lt

KULTŪROS MINISTERIJA S. EIDRIGEVIČIAUS CENTRUI PANEVĖŽYJE SKYRĖ 3 MLN. EURŲ

  • 1

Panevėžyje kuriamas Stasio Eidrigevičiaus menų centras gavo 3 mln. eurų paramą, pranešė savivaldybė.

Paramą skyrė kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas iš ES fondų lėšų.

S. Eidrigevičiaus menų centras bus kuriamas kino centro „Garsas“ pastate.

Pirmuoju etapu iki 2022 metų rekonstruojant statinį planuojama įrengti ekspozicijų erdves, holą su infocentru, meno knygyną, mediateką – kultūros informacijos centrą, pagal poreikius transformuojamas edukacines erdves, meno kūrinių saugyklą, archyvą, administracines, sanitarines, ūkines, kavinės, inžinerines ir kitas patalpas, vestibiulį, drabužinę.

Stogą ketinama pritaikyti apžvalgos aikštelei, ekspozicijoms ir kameriniams renginiams, taip pat turėtų būti įrengta požeminė automobilių stovėjimo aikštelė.

Kino salė numatoma kitu projektu.

Bendra pirmojo etapo vertė – beveik 9,4 mln. eurų. Be ES fondų lėšų žadama gauti iš valstybės, miesto biudžetų, privačių investuotojų.

Panevėžio savivaldybė tikisi, kad S. Eidrigevičiaus menų centras taps reprezentaciniu miesto simboliu.

Muziejaus nuolatinės ekspozicijos pagrindą sudarys pasaulinio garso menininko, multifunkcionalisto Stasio Eidrigevičiaus kūrybos darbų kolekcija. Taip pat bus pristatomi  Panevėžyje vykstančių meno bienalių, simpoziumų metu sukurti profesionaliojo meno kūriniai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Ar verta? Eidrigevičius yra tik svečias tame miestelyje. Netoli gimė, bet lankosi retai. Vietinei publikai, kuri suvažiavusi irgi iš aplinkui...neįdomus ir nepažįstamas. Nebent RYO ,,prekybcentrį" perkeltų į tą Eidrigevičiaus centrą, tada būtų lankomas tikrai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS