Izraelio kare su „Hamas“ žuvo 53 žurnalistai ir žiniasklaidos darbuotojai | Diena.lt

IZRAELIO KARE SU „HAMAS“ ŽUVO 53 ŽURNALISTAI IR ŽINIASKLAIDOS DARBUOTOJAI

Naujausiame Izraelio kare su „Hamas“ jau žuvo penkiasdešimt trys žurnalistai ir žiniasklaidos darbuotojai, teigiama antradienį paskelbtoje Žurnalistų apsaugos komiteto (CPJ) ataskaitoje.

Niujorke įsikūrusi organizacija praneša, kad tarp žuvusių nuo karo pradžios spalio 7 d. yra 46 palestiniečiai, keturi izraeliečiai ir trys libaniečiai.

Naujausiomis aukomis tapo du žurnalistai iš Iraną remiančio Libano kanalo „Al Mayadeen“, kurie, kaip nurodo valstybinė žiniasklaida, antradienį krito per Izraelio atakas pietinėje Libano dalyje.

CPJ teigimu, nuo konflikto pradžios 11 žurnalistų buvo sužeisti, dar trys yra laikomi dingusiais be žinios. 18 žurnalistų buvo areštuoti.

„Gazoje dirbantys žurnalistai patiria itin didelę riziką, mėgindami nušviesti konfliktą per Izraelio sausumos operaciją, kurios metu vyksta Izraelio antskrydžiai, dingsta ryšys, trūksta priemonių ir ilgam sutrinka elektros tiekimas“, – rašoma šios ne pelno organizacijos tinklalapyje.

Mūšiai Gazoje netyla nuo tada, kai spalio 7 d. per Izraelio sieną įsiveržę „Hamas“ smogikai nužudė 1 200 žmonių, pagrinde civilių – tai buvo daugiausiai aukų pareikalavęs išpuolis Izraelio istorijoje.

Atsakydamas Izraelis pradėjo nesibaigiančią „Hamas“ valdomos Gazos bombardavimo kampaniją ir sausumos operaciją šioje teritorijoje.

„Hamas“ teigimu, Izraelio puolimo aukų skaičius jau viršijo 13 300, tūkstančiai žuvusiųjų yra vaikai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

taip

hazarai .....jahu padaru naikina visus ikalcius .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS